Начальник Укргідрометцентру пообіцяв підвищення температури

13:20 10 травня 2017 р.

Фото до новини


Фото: meteo.gov.ua

За словами Миколи Кульбіди, температура повітря через дві доби на більшій частині країни складе 13-18 градусів тепла.

Раптовий снігопад у кількох областях України пов'язаний з насуванням дуже холодних мас арктичного повітря. Про це повідомив сьогодні, 10 травня,начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда. 

«На території України зараз відбувається наступ дуже холодного арктичного повітря. Даний холодний період збережеться впродовж двох діб, після чого відбудеться поступове підвищення температури, опади будуть проходити у вигляді дощу», – цитує Миколу Кульбіду інтернет-видання «Оглядач».

За словами начальника Укргідрометцентру, температура повітря через дві доби на більшій частині країни складе 13-18 градусів тепла, а в південних областях +20...+25. Крім того, Микола Кульбіда пояснив, що випадання снігу посеред травня не є аномалією.

«Травень характеризується заморозками. Тому подібні похолодання хоча і бувають рідко, але нічого аномального в цьому немає», – повідомив сказав він.

Натомість на сайті Укргідрометцентру поінформували: «11 травня вночі у більшості областей на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки 0-5°».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів