На Львівщині з’явилася найдовша в Україні липова алея

20:20 14 квітня 2018 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

14 квітня неподалік Великих Мостів встановили новий рекорд України «Висадка найдовшої алеї лип» у категорії «Жива природа».

Про це повідомили сьогодні, 14 квітня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також конкретизували: «Алею лип посадили біля дороги Р-15 Ковель-Володимир-Волинський-Червоноград-Жовква вздовж насаджень лісу Бутинського лісництва ДП «Жовківське лісове господарство» неподалік Великих Мостів у Сокальському районі Львівської області. Протяжність новоствореної липової алеї – п’ять кілометрів 750 метрів. Для висадки найдовшої липової алеї в Україні знадобилось понад 1150 саджанців дерев».

Директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник зазначив: «Ми прагнемо, що ті лісові площі, на яких були проведені рубки, заліснили. Окрім того, ми прагнемо створити лісозахисні смуги вздовж автомагістралей та залізничних колій, полів для того, щоб, у першу чергу, зменшити навантаження від викидів з рухомих джерел, зокрема автотранспорту, на навколишнє середовище».

Представник національного реєстру рекордів України у Західному регіоні Павло Горішевський наголосив: «Рекорд України встановлено. Організатори декларували, що протяжність алеї становитиме п’ять кілометрів 600 метрів, але перевершили заявлену відстань. Відтак, рекорд України, який зафіксували на Львівщині – п’ять кілометрів 750 метрів. Зараз це найдовша липова алея в Україні. Унікальність цього рекорду полягає в тому, що усі ці дерева були посаджені прямо тут за декілька годин».

Директор державного підприємства «Жовківське лісове господарство» Степан Сохнацький розповів: «Ми хочемо продовжувати добру традицію, яка існує у нашого лісництва, і надалі продовжувати висаджувати дерева вздовж автомобільних трас, створюючи нові липові алеї. Ми не випадково вибрали саме липу, адже вона не лише красиве і медоносне дерево, але і росте понад 200 років. Ми хочемо, щоб люди, які проїжджатимуть біля цієї ділянки минувалися її красою та ароматом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів