На Львівщині створять чотири нових заказники

15:10 16 вересня 2016 р.

В обласній раді прийняли рішення про створення чотирьох об’єктів природо заповідного фонду – пам’яток природи місцевого значення.

Про це повідомив голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Андрій Білоус. За його словами, зокрема, на території Соколянського лісництва облаштують ландшафтний заказник місцевого значення «Журавлиний». Своєю чергою, в межах Магерівської селищної ради на території Львівської філії Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробовування виробництва імені Леоніда Погорілого створять ботанічну пам’ятку природи місцевого значення «Свідок історії» площею 0,05 га.

Натомість у межах Корчинського лісництва облаштують комплексну пам’ятку природи місцевого значення «Під Парашкою». А на території Коростівського (Тисовецького) лісництва облаштують комплексну пам’ятку природи місцевого значення «Козій».

Андрій Білоус також запевнив, що всі ці заповідні об’єкти – надзвичайно цінні для регіону. Наприклад, комплексна пам'ятка природи місцевого значення «Під Парашкою» та «Козій» представляють унікальні ділянки старовікових букових лісів та фрагментів букових пралісів.

Про це повідомили сьогодні, 16 вересня, в прес-службі Львівської обласної ради, де також розповіли, що новостворений заповідний об’єкт – ландшафтний заказник місцевого значення «Журавлиний» у Буському районі –є одним із основних місць гніздування сірого журавля, який перебуває під охороною та занесений до Червоної книги України за категорією «рідкісний», також охороняється в рамках Бернської Конвенції, Боннської конвенції, Вашингтонської конвенції, CITES, Європейської директиви щодо збереження флори і фауни та їх природних середовищ, Червоного списку міжнародної спілки охорони природи та до червоних списків багатьох європейських країн.

Своєю чергою, ботанічна пам'ятка природи місцевого значення «Свідок історії» пропонована до заповідання з метою збереження старовікового дуба, який має в обхваті 8,5 метра. За переказами старожилів, орієнтовний вік дерева – не менше 300 років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів