На Львівщині стартував «Екофест»

22:44 23 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У Сокалі відбуваються панельні дискусії про сортування сміття, енергоощадні технології, тенденції екоосвіти й популяризацію альтернативних джерел енергії.

«У суботу, 23 липня, Сокаль приймає унікальний екологічний фестиваль «Екофест», – повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«Тут – актуальні дискусії, захоплюючі майстер-класи, спортивні змагання, кулінарні конкурси, а також цікава концертна програма. Відвідав «Екофест» й голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка. Зокрема, він взяв участь у Архієрейській Божественій літургії в соборі святих Апостолів Петра і Павла та оглянув майстер-класи на екологічну тематику.

На відкритті фестивалю Олег Синютка наголосив: «Для багатьох з нас екологія – це чиста річка, відсутність сміття, посаджене дерево. Але, як прозвучало сьогодні на проповіді, екологія – це наше життя.  Проте ми повинні дивитись на це ще з іншого боку – сьогодні наші хлопці захищають країну на Сході, боронять не просто наші родини та рідні домівки, а й нашу землю. Тому ми відповідальні за те, щоб ця земля була квітучою і плодоносила добрими справами».

Голова ОДА також побажав, щоб цей фестиваль охопив не тільки Львівщину, не тільки Галичину, а й усю Україну. Упродовж дня учасники заходу беруть учать у панельних дискусіях про сортування сміття, енергоощадні технології, тенденції екоосвіти, популяризацію альтернативних джерел енергії.

Окрім спілкування, гості є активними учасниками майстер-класів із виготовлення меблів з палетів, виробів із пластикових пляшок та різноманітних прикрас із полімерної глини. Родзинкою фестивалю є кулінарні конкурси, за підсумками яких можна скуштувати безліч смаколиків.

Програма «Екофесту» насичена й спортивними заходами. Зокрема, любителі активного відпочинку змагаються у фрізбі, велегонках, перевіряють свою спритність на скеледромі та у лицарських боях. А на завершення вечора гостей фестивалю чекає святковий концерт.

Директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Руслан Гречаник розповів: «Цим фестивалем ми прагнемо привернути увагу жителів до екологічних проблем регіону та представити доступні варіанти їх вирішення. Ми хочемо показати, що екологія – це не лише чисте повітря та вода, а також здорова їжа, активний відпочинок та, перш за все, культура поведінки, екологічна свідомість».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів