Львів’ян закликають вийти в понеділок на акцію протесту проти знищення скверу на площі святого Юра

11:58 12 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки «Врятуй Сквер Святого Юра» в інтернет-мережі «Facebook»

Громадська ініціатива «Врятуй Сквер Святого Юра» анонсувала акцію протесту під будівелею міськради в понеділок, 15 червня, о 9:30 .

Громадська ініціатива «Врятуй Сквер Святого Юра» закликає львів’ян вийти на акцію протесту проти знищення скверу біля собору святого Юра. Активісти виступають за гідне вшанування митрополита Андрея Шептицького, а більшість із них пропонує поставити йому пам’ятник у сквері, в якому митрополит мав можливість гуляти та відпочивати.

Вони стверджують, що УГКЦ та її прибічники, своєю чергою, вимагають повністю перепланувати територію, що означає знищення скверу, замість якого буде прокладена дорога. Тому активісти закликають підтримати у понеділок, о 9:30, їх акцію протесту під будівелею міськради під гаслом «Пам’ятнику – так! Дорозі – ні!». Повідомляючи про це сьогодні, 12 червня, на соціальному порталі «СТРАЙК» також нагадують:

«У Львові вже декілька місяців ведуться дискусії навколо пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому та скверу, який знаходиться біля церкви Юра. Дискусії стосувались того, що за проектом сквер, який був закладений 1897 році відомим у Європі ландшафтним архітектором Арнольдом Рьорінгом, коли Шептицькому було 32 роки, повинен був повністю переплануватись.

Жителі сусідніх вулиць, громадські активісти та студенти навіть проводили акції протесту в самому сквері у вигляді пікніків, за що були звинувачені представниками Української греко-католицької церкви в роботі на Кремль та боротьбі проти церкви. На останніх же громадських обговореннях церковники привели місцевих «авторитетів» у вигляді поета Ігоря Калинця, колишнього міністра освіти та науки Івана Вакарчука та частину керівництва Українського католицького університету, які, за свідченням молодих активістів, називали їх комуністами».

Як інформував «ЩЛ», у Львові активісти продовжують боронити дерева скверу на площі святого Юра.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів