Львів’ян закликають підтримати соціальний екологічний проект «Не сміти» (відео)

11:10 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mukachevo.net

Як повідомляє у середу прес-служба міської ради, його організовує «Українська асоціація заготівельників та переробників вторинної сировини».


Відео: Телекомпанія М-студіо

Мета соціального екологічного проекту «Не сміти» – розбір усіх стихійних сміттєзвалищ в Україні та переведення України на роздільний збір сміття на суху та мокру фракції, у побутовому житті та сміттєвих баках-контейнерах біля житлових будинків. «Не сміти» – це всеукраїнський інформаційно-освітній проект.

Під час проведення проекту залучаються усі місцеві органи самоврядування, ВНЗ, школи, комерційні організації регіонів, громада. Президент «Української асоціації заготівельників та переробників вторинної сировини» Віталій Ворох конкретизує:

«Заручившись підтримкою Міністерства освіти, Міністерства екології, на даному етапі відбувається підписання договорів із ЖЕКами, з приводу того, що усі сміттєві баки розділяються наклейками на суху та на мокру фракції. Також перевізники, які вивозили все разом, тепер будуть ділити машини, щоб одні вивозили суху фракцію, а інші – мокру. 

Буде змінено та зупинено вивіз сміття із парків на сміттєзвалище – тепер його також розділять на суху та мокру фракції. Суху фракцію працівники комунальних підприємств збиратимуть та зноситимуть у великі контейнери, розташовані біля парків, щоб перевізники могли вивозити на переробку, а на сміттєзвалище – тільки органічні відходи. КП, які обслуговують прибережні зони озер та річок, вкажуть масові точки відпочинку населення, для установки сміттєвих баків, щоб сміття не потрапляло в річки та озера.

Це перша частина освітнього проекту, який включає в себе роботу зі школами, з Міністерством освіти та ГО «Еремурус». Також на даному етапі ми працюємо з 125 школами.  

Ще одна складова проекту – це відеозйомка з лідерами громадської думки – зірками, телеведучими, які наголошують на проблемі екології, вказують на те, що 20% територій України займають стихійні сміттєзвалища та закликають до нанесення їх на мапу для подальшої оцінки та розбору сміттєзвалищ. Щоб провести максимально якісну роботу у розборі стихійних сміттєзвалищ, нам потрібна допомога усіх небайдужих соціально відповідальних бізнесів».

Довідка

«Українська асоціація заготівельників та переробників вторинної сировини» є співорганізатором всеукраїнської екологічної акції «Зробимо Україну Чистою», яка є частиною міжнародної громадської ініціативи «Let’s Do It World», у якій беруть участь понад 130 країн у світі. Це наймасштабніше громадське прибирання за існування незалежної України, яке відбудеться вже вчетверте 12 квітня 2014.

Місія проекту – в один день прибрати країну, зробити кожного волонтером своєї держави, привити звичку прибирати після себе: http://www.letsdoit.org.ua. Також Асоціація є організатором соціального проекту «Не забудь посадити дерево» (корпоративна посадка дерев), що є частиною міжнародної соціальної ініціативи «Clean Up the World», у якій беруть участь 113 країн.

Проект проводиться два роки поспіль. Мета проекту – залучити компанії до відповідального ставлення до навколишнього середовища, покращити благоустрій населених пунктів: www.ne-smity.com.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів