Львівська міськрада просить повідомляти про знищення й пошкодження насаджень

11:35 17 серпня 2017 р.

У середу, 16 липня, управління екології ЛМР зафіксувало пошкодження кореневих систем шести каштанів внаслідок викопаної траншеї для прокладання електрокабелю на перехресті вулиць Кульпарківської й Виговського.

Про це повідомив начальник управління екології та ландшафтного планування Львівської міської ради Андрій Галушка, який також пояснив: «На перший погляд, з деревом нічого не сталося, воно зелене, але через рік-два ми побачимо поступову загибель цього насадження тому, що порушено кореневу систему. Прокладати будь-які мережі можна за два метри від зелених насаджень, іншим чином ми знищимо всі дерева, які є у нашому місті».

Чиновник також зазначив: «Правопорушники нестимуть адміністративну відповідальність, адже законом передбачено штрафи за пошкодження до ступеня припинення росту дерев та інших рослин. Будь-які прокладання мереж є нанесені на спеціальну карту, вони попередньо мають бути погоджені. Просимо мешканців повідомляти про схожі випадки знищення та пошкодження зелених насаджень, щоб уникнути масової загибелі дерев у Львові».

Про це поінформували сьогодні, 17 серпня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів