ДСНС попередила про налипання мокрого снігу й бурульки на Львівщині

10:48 18 лютого 2017 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Львівського обласного управління ДСНС в інтернет-мережі «Facebook»

Обласне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України застерігає, що відлига вдень і заморозки вночі, значне нагромадження снігу на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо – зі старих будинків з похилим дахом.

У суботу, 18 лютого, за інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, на території Львівської області очікується хмарна погода. Вдень місцями – невеликі опади, переважно у вигляді мокрого снігу. Місцями – слабка ожеледь, слабке налипання мокрого снігу. На дорогах –ожеледиця. Вітер –північно-західний, 7-12 метрів за секунду. Температура повітря вдень 0-5°С тепла.

Про це повідомили сьогодні, 18 лютого, на сторінці Львівського обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в інтернет-мережі «Facebook», де також опублікували фото з місця події застерігають, що нестійкі погодні умови – відлига вдень і заморозки вночі, значне нагромадження снігу на покрівлях будинків сприяють активному утворенню бурульок та призводять до сповзання снігу, особливо зі старих будинків з похилим дахом, виступаючих архітектурних частин будівель тощо. Особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків. 

Уважними слід бути під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози падіння снігу.

Загрозливою є ситуація поблизу під’їздів багатоповерхових будинків та при вході до торгівельних центрів. Вірогідність травмування в цих місцях є найвищою.  Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності – самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків. По можливості слід триматися на відстані трьох-п’яти метрів від будинків та інших споруд, обираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів