Через львівський парк «Знесіння» проляже велодоріжка

14:36 22 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської міськради

Фінансування велосипедної й пішохідної доріжок у парку «Знесіння» обійшлося міському бюджету в 730 тисяч гривень.

Наприкінці червня в парку «Знесіння» стартували роботи з прокладання нового маршруту довжиною майже 300 метрів та шириною близько чотирьох метрів. Вона складатиметься з двох смуг – пішохідної та велосипедної. Першу з них уже замостили бруківкою, іншу ж асфальтуватимуть впродовж наступних двох тижнів», – повідомили сьогодні, 22 липня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли подробиці:

«Передбачається, що маршрут буде проходити через центральну алею парку «Знесіння» до залізничного моста поблизу вулиці Вільде. Раніше тут була стежка, яка з часом дещо заросла травою.

Як зазначає директор парку «Знесіння» Роман Назаровець, фінансування велосипедної та пішохідної доріжок тут обійшлося міському бюджету в 730 тисяч гривень. Завершити всі необхідні роботи планують до середини серпня.

Нагадаємо, що до кінця року довжина львівської веломережі повинна наблизитися до позначки 100 кілометрів. Так, окрім велодоріжки у парку «Знесіння», незабаром також будуть збудовані велошляхи вздовж вулиць Стуса, Богданівської, Садової, Сихівської й проспекту Червоної Калини, – у рамках реконструкцій вулиць.

Серед суто велосипедних проектів – доріжки до Брюхович та на верхній частині вулиці Городоцької. Багато дрібніших велопроектів реалізують районні адміністрації в рамках ремонтів тротуарів. Відзначимо, що, згідно з програмою «Львів-2020», серед пріоритетів міської влади на наступні роки – збудувати у Львові веломережу довжиною 268 кілометрів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів