9 березня на Львівщині стартує місячник озеленення й благоустрою

12:00 5 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: stryi-rda.gov.ua

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, «цьогоріч на Львівщині традиційна весняна толока відбуватиметься з 9 березня по 9 квітня».

У прес-службі облдержадміністрації, повідомили сьогодні, 5 березня, «Щоденному Львову»:

«Цьогоріч на Львівщині традиційна весняна толока відбуватиметься з 9 березня по 9 квітня.  Також 9 квітня в області відзначатимуть День Довкілля.

У рамках місячника довкілля заплановано провести низку заходів. Зокрема, впорядкувати парки, сквери та посадити нові дерева, кущі та квіти.

Також уже традиційно до Великодня наведуть лад на територіях кладовищ. Водночас впродовж місяця благоустрою заплановано привести до належного стану  сміттєзвалища та ліквідувати несанкціоновані сміттєзвалища на територіях населених пунктів.

Окрім цього, вздовж смуг відчуження доріг загального користування посадять нові дерева. Разом з тим, Львівському обласному управлінню водних ресурсів спільно з райдержадміністраціями доручено впорядкувати береги річок, каналів, джерел, водойм,  а також  розчистити від сміття придорожні кювети, гідротехнічні споруди.

Директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Олексій Балицький розповів, що заходи, які відбуваються впродовж місяця сприяють  поліпшенню стану довкілля, оздоровленню екологічної та санітарної ситуації, приведенню в належний стан населених пунктів. За його словами, щороку місячник озеленення, прибирання та благоустрою і День довкілля підтримується громадськими організаціями та небайдужими мешканцями Львівщини.

«Активно долучаються до заходів із озеленення та очищення території наших міст і сіл організації, установи і підприємства області. Це  вкотре доводить  те, що українське суспільство виявляє зацікавленість до розв’язання екологічних проблем та дбає про забезпечення права громадян на безпечне довкілля», – сказав  Олексій Балицький».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів