12 січня у Львові очікуються ожеледиця й пориви вітру

17:54 11 січня 2016 р.

Фото до новини


Фото: opogode.ua

Синоптики попереджають про погіршення погодних умов.

Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації попереджає мешканців області про погіршення погодних умов та закликає водіїв і пішоходів подбати про свою особисту безпеку. На цьому, як повідомили сьогодні, 11 січня, «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, наголосив директор її департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації Андрій Умрихін. Він також конкретизував:

«За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології 11 січня поточного року Львівська область перебуватиме під впливом циклону з центром над Великобританією. Очікується, що територією області пройдуть теплі фронти. 

Передбачаються дощі, вночі подекуди з мокрим снігом. У зв’язку з перепадом температур повітря від мінусових до плюсових можлива ожеледь, а також подекуди налипання мокрого снігу на лініях електропередач та деревах.

На автомобільних дорогах зберігатиметься ожеледиця. Вітер в основному – південного напрямку.

Упродовж 12 січня поточного року утримається нестійка погода. Пройдуть дощі, вдень з переходом в мокрий сніг. У зв’язку з надходженням холодних повітряних мас з півночі очікується нетривале зниження температури повітря.

«Вночі очікується ожеледиця та обледеніння. Закликаємо бути обережними на автошляхах, за можливості, обмежити користування власним автотранспортом».

Своєю чергою, в прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 11 січня, «Щоденному Львову»:

«За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, на території міста 12 січня на дорогах будуть ожеледиця й пориви південно-західного вітру –  15-20 метрів за секунду. Вранці та вдень – ожеледь. Часом – дощитиме з переходом у мокрий сніг. Температура повітря вночі –  0-2° тепла, вдень – 3-5° тепла. 

13 січня: хмарна погода. Часом – мокрий сніг та сніг. Місцями – налипання мокрого снігу. На дорогах – ожеледиця. Вітер – південно-західний, 9-14 метрів за секунду. Температура повітря впродовж доби – від 3° морозу до 2° тепла.

14 січня: хмарна погода з проясненнями. Вночі та вранці – сніг, вдень – без істотних опадів. На дорогах – ожеледиця. Вітер – західний, 9-14 метрів за секунду. Температура повітря впродовж доби –  0-5° морозу».

Натомість у прес-службі Львівського обласного управління Національної поліції повідомили сьогодні, 11 січня:

До уваги водіїв! Синоптики попереджають про погіршення погодних умов! Правоохоронці закликають усіх учасників дорожнього руху до обережності.

За прогнозами синоптиків – в області очікується погіршення погодних умов. Як інформує регіональний центр з гідрометеорології, завтра на Львівщині очікується дощ із переходом у мокрий сніг, а цієї ночі – подекуди сильні опади! Місцями – ожеледь. На дорогах – ожеледиця!

Просимо водіїв бути надзвичайно уважними, зважати на погодні та дорожні умови, перед поїздкою – обов’язково перевіряти технічний стан транспортного засобу. Під час руху дотримуйтеся безпечної швидкості, інтервалу та дистанції, уникайте ризикованих маневрувань, що за несприятливих погодних умов можуть спричинити виникнення аварійної ситуації на дорозі! За умов недостатньої видимості – обов’язково вмикайте ближнє світло фар, будьте якомога обережнішими!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів