Зведення з війни на сході України від прес-центру АТО й спільноти «Інформаційний Спротив» (відео)

09:44 20 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Інформаційно-аналітичний центр РНБО

Радник керівника міністрерства внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив у середу про чотирьох полеглих у батальйоні Національної гвардії «Донбас» і стільки ж – у спецбатальйоні міліції «Шахтарськ».


Відео: 5 канал

https://www.youtube.com/watch?v=TSrcXyC-05o&list=PL1neMztLSbMOoVMDvWWQUZkmAozrnkyWH

У прес-центр АТО повідомили сьогодні, 20 серпня, що «основні зусилля сил АТО зосереджені на виконанні визначених завдань щодо ізоляції кризових районів, недопущення вторгнення незаконних збройних формувань та диверсійно-розвідувальних груп з території Російської Федерації на територію України. у повідомленні відзначається «поступове звуження кола ізоляції, встановлення контролю за визначеними районами».

Прес-центр також інформує, що проводиться ізоляція району Городище, вздовж державного кордону, Ізварино, Краснодон, Червона Поляна, Колпаково, Красний Луч, Вахрушево, та інші, вздовж річки Сіверський Донець, і що основні напрямками зусиль сил АТО скеровані на продовження проведення рейдових дій в напрямку Іловайськ-Зугрез та блокування Іловайська, з метою ізоляції району й роз'єднання Донецька та Горлівки, зачищення Ясинуватої. В повідомленні також сказано:

«Із боку Російської Федарації вночі було обстріляно станицю Луганська. Продовжується утримання Савур-Могили. Останній штурм відбувся з 16-00 до 19-45, напад відбито. Повторних атак не було.

Продовжуються активні дії в районі Ясинуватої. В районі Благодатного встановлено ще 2 блок пости».

Прес-центр АТО повідомив це сьогодні, 20 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Натомість  координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук передає такі її оперативні дані: 

«Тривають бойові зіткнення в районах Іловайска, Ясинуватої, Донецька, Луганська, в районі Савур-Могили. Бойові дії в Донецьку і Луганську для сил АТО ускладнюються застосуванням терористами важких озброєнь, при обмеженні для наших підрозділів на застосування вогневих засобів для уникнення масових жертв серед мирного населення. 

Паралельно сили АТО проводять рейдові дії у напрямку Іловайськ-Зугрес. Також сили АТО проводять активні дії по ізоляції угруповань противника в районі Шахтерска й Красного Луча, а також в Перевальському районі Луганської області. 

Терористи продовжують обстріли позицій сил АТО. Зокрема: 

– У районі Вергунських роз'їзду (Луганськ) з АГС-17 обстріляно взводний опорний пункт сил АТО. 

– Із БМ-21 «Град» обстріляно позиції силовиків в районі Веселої Гори та Іловайська. 

– Із мінометів двічі обстріляно блок-пост в районі Станиці Луганської. 

– Бойовики за підтримки 2 танків і БМП атакували опорний пункт в районі Іловайська. Атака відбита. 

– У зоні АТО на фугасі підірвався БТР-80 сил АТО. Є втрати».

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 20 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою,  радник керівника міністерста внутрішніх справ Антон Геращенко зокрема повідомив у середу, що за минулі вечір і ніч загинули ще четверо героїв з батальйону Нацгвардії «Донбас» і четверо героїв зіспецбатальйону міліції «Шахтарськ». У повідомленні також сказано:

«По периметру міста виставлені блок пости з метою недопущення підходу до міста підкріплень терористів. Вуличні бої – це найскладніше мистецтво серед всіх інших видів тактики ближнього бою. Ворог може чекати тебе де завгодно і стріляти з горища, з підвалу, з дитячого саду. Терористи ведуть мінометний вогонь з поки контрольованої ними частини міста по нашій стороні не розбираючись при цьому куди вони потрапляють в житлові будинки чи ні».

Антон Геращенко повідомив це сьогодні, 20 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів