Зведення проекту «InformNapalm» з терористичної війни Росії проти України

22:32 18 вересня 2014 р.

Крупніше – на сайті проекту «InformNapalm»

Крупніше – на сайті проекту «InformNapalm»
Фото: «InformNapalm»

За даними команди проекту «InformNapalm», помічено накопичення бойовиків на Маріупольському напрямку, техніка з РФ постійно прибуває й на Луганський.

Команда проекту «InformNapalm» повідомила в четвер у публікації «Терористична війна РФ проти України. Зведення станом на 12.00 18 вересня 2014»:

«Увечері 17.08 тривали обстріли аеропорту Донецька, але, не дивлячись на спроби бойовиків пустити дезінформацію про здачу аеропорту українськими військовими, сили АТО продовжують утримувати контроль над цим об'єктом. Також відбулася артилерійська дуель між бойовиками в Петровському районі й силами АТО на західних околицях.

У результаті дуелі сталася сильна детонація боєприпасів у районі колишньої шахти №11. Ймовірно, це черговий склад бойовиків.

Окрім того, чітка робота артилеристів у відповідь на обстріли бойовиків викликала паніку серед бандформувань. Все частіше фіксуються випадки, коли бойовики з місцевих загонів найманців, кидають зброю й припиняють участь у бойових діях. Таку інформацію передають місцеві жителі, які знаходяться поблизу зони конфлікту. 

У Горлівці бойовики почали рух убік Калінінського району. Можливо, це пов'язано з невдалими спробами повного закриття казана в районі Дебальцевого, про який вони, тим не менш, кажуть як про доконаний факт. За нашими даними, це спроба дезінформації з метою надання психологічного впливу на задану цільову аудиторію. 

Ймовірно, для остаточного замикання групи військ АТО бойовики спробують захопити селище Гольмівський й вийти до Миронівського водосховища. Поки що будемо чекати їх подальших дій. Ще однією ознакою підготовки вищевказаних дій є зниження активності терористів у західній частині міста. 

Бойовики продовжують випади в сторону Дебальцевого, які закінчуються безрезультатно. Напрями прогнозованих ударів залишаються ті ж. Відзначимо, що вчора ввечері, з боку Дебальцевого й Жданівки артилерією було знищено два об'єкти крупного скупчення бойовиків у районі Харцизська, що дещо ускладнить підготовку удару силами терористів з південного напрямку. 

Район Луганськ-Щастя-Слов'яносербськ. Тут, як ми прогнозували раніше, лінія фронту вирівнялася вздовж річки Сіверський Донець, котрий служить природною розділової водною перешкодою і сковує дії як сил АТО так і бойовиків. На півдні з учорашнього дня без змін. 

Прогнози про можливі плани бойовиків

Якщо проаналізувати загальну ситуацію, яка склалася на фронті, то можна помітити бурхливу активність терористів в районі Дебальцевого й у районі аеропорту Донецька. Ми всі пам'ятаємо те, як було відвернуто увагу від маріупольського напрямку – був використаний Іловайськ, який дозволив бойовикам приховано провести перегрупування й вдарити вбік Маріуполя, що стало для всіх несподіванкою, хоч у зведеннях, починаючи зі середини серпня, ми звертали увагу на Кумачеве та околиці, а 22-го серпня розписали можливий сценарій, допустивши помилку тільки з часом початку.

До чого все це?  Помічено накопичення бойовиків на Маріупольському напрямку (Оленівка, Ольгинка).

Можливо готується похід на Маріуполь із півночі? Так, можливо, але тут їм протистоїть досить потужна група сил АТО.

І хоч помічена активність терористів в районі Кумачевого, Василівки, Роздольного, Тельманого, що може свідчити про подальші спроби вирівняти лінію фронту по трасі Н20, але нам здається, що навіть не це основний напрям удару. Нас дуже бентежить тиша, яка виникла на Луганському напрямку.

Створюється враження, що саме там іде підготовка до активних дій. Що саме – поки що не ясно, але техніка з РФ постійно прибуває. Окрім того, поруч знаходиться межа північного сусіда, а як показали події під Маріуполем – російські ЗС добре воюють тільки поблизу своїх кордонів».

Про це повідомляється сьогодні на сайті проекту «InformNapalm».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів