Зведення про хід війни на Донбасі від експертів спільноти «Інформаційний Спротив» (+відео)

11:41 26 січня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 25 січня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій станом на 25 січня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив у понеділок: «Російсько-терористичні війська продовжують активні дії в зоні конфлікту на Донбасі. Після низки невдалих спроб наступу проводиться масштабна перегрупування російських військ і незаконних збройних формувань.

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 26 січня, такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Російсько-терористичні війська продовжують активні дії в зоні конфлікту на Донбасі. Після низки невдалих спроб наступу проводиться масштабна перегрупування російських військ і незаконних збройних формувань. Маневри сил і засобів бойовиків зафіксовані на всіх ділянках зони АТО.

23-24 січня підрозділи російсько-терористичних військ намагалися витіснити українські війська в районі н.п. Пісиі. Силами в кілька груп піхоти, загальною чисельністю 350-400 бойовиків, до 25 одиниць бронетехніки, і за підтримки ствольної і реактивної артилерії, противник послідовно атакував позиції українських військ відразу на декількох ділянках. 

Отримавши гідну відсіч і зазнавши відчутних втрат, російський війська змушені були відступити на вихідний рубіж. З метою зриву наступальних дій противника на ділянці в районі н.п. Станиця Луганська артилерійська група ЗС України завдала випереджаючого вогневий удар по району зосередження ротної тактичної групи російських військ, а також по укріпленнях терористів в районі н.п. Миколаївка.

У районі н.п. Дебальцеве українські війська ведуть контрбатарейну боротьбу з артилерією НВФ (незаконних військових формувань. – «ЩЛ»), яка впродовж останніх трьохх діб обстрілювали позиції сил АТО і саме місто. Всього по Дебальцевський плацдарму ведуть вогонь близько 40 артзнарядь і РСЗВ (реактивних систем залпового вогню. – «ЩЛ») – на ділянці від Первомайська до Чорнухине, й близько 15-20 одиниць ствольної і реактивної артилерії – з району Макіївки і на схід Єнакієвого.

Розжарюється обстановка північніше Авдіївки. Російсько-терористичні війська зосередили в районі Ясинуватої – Пантелеймонівки батальйонно-тактичну групу, яка має в своєму складі 15 танків і 25 бойових броньованих машин. Також у даний район противником перекинуто зведений підрозділ артилерії у складі 25 гаубиць Д-30 і протитанкових гармат МТ-12.

У боях між н.п. Авдіївка та Опитне українськими військами захоплено танк Т-64БВ та БМП-2. Під артудари українських військ потрапила бронегруппа терористів, що складається з трьох танків, шести бойових броньованих машин і п’яти вантажівок, – знищено танк і «Урал». Уцілілі терористи відступили до Горлівці.

У результаті контр-батарейною боротьби української артилерії в районах на захід і північний захід Горлівки знищені, щонайменше, три одиниці артилерії бойовиків. Ще одну САУ 2С1 переправили на ремонт в саму Горлівку».

Дмитро Тимчук написав це в понеділок на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів