Зображення меморіалу у Львові буде на паспортах

21:50 29 липня 2017 р.

Фото до новини


Фото: wikipedia.org

«Gazeta Wyborcza» звернулося до МВС за коментарем із приводу того, чи не вважають у відомстві, що поява мотивів міст, розташованих за межами сучасної Польщі, може призвести до напруги між країнами.

У 2018 році до сторіччя незалежності у Польщі надрукують паспорти іх новим дизайном. На його сторінках, згідно зі задумом польського МВС, будуть зображені важливі для Польщі історичні особи та мотиви.

У травні міністерство створило команду експертів, які розробили 26 графічних малюнків для нового документа. 13 з них вже остаточно затвердили. Серед схвалених зображень – Меморіал орлят у Львові.

Ще 13 зображень виставили на народне голосування, запропонувавши полякам обрати шість з них. У переліку малюнків – старовинна Остра брама у Вільнюсі у готичному стилі. 

У голосуванні можуть взяти участь усі жителі Польщі. Утім, голос на сайті можна віддати з будь-якого куточка світу.

Про це повідомила «Gazeta Wyborcza», у якій вважають, що поява зображення Меморіалу орлят у Львові та литовської пам’ятки може викликати протест у Києва та Вільнюса. Тому «Gazeta Wyborcza» звернулося до МВС за коментарем із приводу того, чи не вважають у відомстві, що поява мотивів міст, розташованих за межами сучасної Польщі, може призвести до напруги між країнами. Прес-служба МВС пообіцяла надати розлогу відповідь у найближчі дні.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів