Зі Львова розпочнеться всеукраїнська акція "Наш дім-Європа"

16:04 14 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: vilni-lyudy.blogspot.com

17 листопада національно-патріотичні сили Львівщини скликають мітинг біля пам'ятника Шевченкові у Львові. Так вони розпочнуть всеукраїнську акцію " Наш дім - Європа".

Вона має стати попередженням можливому непідписанню угоди між Україною та ЄС про асоціацію. Про це сьогодні на прес-конференції у Львівському прес-клубі повідомив голова ГО "Інститут національної пам'яті" Володимир Парубій.

"Особливістю мітингу, за словами Володимира Парубія, стане напрацювання програми дій до 28 листопада, коли має відбутися саміт у Вільнюсі, і - після цього дня, якщо угода про асоціацію з ЄС не буде підписана. "Це не буде неєвропейський спосіб дій. Це буде європейська вимога - підписати угоду про асоціацію з ЄС через людей, які вийдуть на вулиці, аби вплинути на владу. Якщо влада не дослухається, то будемо ставити питання про зміну еліт, цієї влади",- наголосив В.Парубій.

Акція матиме продовження в Києві 19 листопада під стінами Верховної Ради, коли народні депутати вирішуватимуть європейську долю України.

Герой України, професор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук, наголосив, що угода України з ЄС посилить Болонський процес у вищих навчальних закладах, який робить їх вільними і автономними структурами. "Не має керувати навчанням політична влада. Має бути автономність університетів, вільне пересування викладачів, студентів, можливість вибору дисциплін. Ці принципи в Україні вже випробували і ані студенти, ані викладачі не хочуть зворотного процесу", - сказав І.Вакарчук. 17 листопада, в День студента, студенти, насамперед, мають продемонструвати свою активну громадянську позицію, вважає І.Вакарчук.

Андрій  Корнат, голова ЛКО НРУ, переконаний, що настав час вийти з кухні на вулиці.І для цього є політичний і громадянський потенціал, бо 65% українців бачать своє майбутнє в ЄС. "Оскільки ми не можемо провестти референдум, то доводиться іти на вулиці і демонструвати свою позицію в такий спосіб", - наголосив А.Корнат. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів