Зі Львова до до Києва рушила автоколона протестувальників

11:10 19 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: day.kiev.ua

Вона прямує на Народне Віче в столиці.

Ще не встигнувши виїхати з міста, активістів уже зупинили працівники ДАІ. Утім, одразу відпустили – зауваживши, що водій та пасажири першої автівки у колоні мають пристебнутись та почистити номерний знак.

Збір учасників відбувався на площі біля пам’ятника Данилові Галицькому. Механізм пересування до Києва незмінний – їдуть колоною, кажуть активісти, – попри підписаний президентом скандальний закон.

Ініціатори поїздки наголошують – анонсували акцію, повідомляючи й контактний номер телефону, за яким можна було уточнити деталі виїзду. Утім, час від часу у заявленого абонента були дивні перебої з мобільним зв’язком. 

Повідомляючи про це сьогодні, 19 січня, телевізійний «5 канал» цитує: 

Інспектор ДАІ: «Сказали вам вдіти паски безпеки і повитирати номерний знак, так?»

Водій: «Так. Власне, що і зробили. Все, їдемо далі».

Іван Спринський, організатор акції: «Координаційний телефон,  який був оприлюднений, протягом цілого дня… Не могли люди на нього додзвонитися. Або дзвонили, йшов один гудочок і на тому виключався».

Андрій Дубецький, учасник акції: «Боротись за права наші, які дуже сильно прижали тими законами, так званими. Ну все, відстоювати права. Якщо зараз сядемо – тоді вже буде диктатура в нас».

Павло, учасник акції: «Я, як всі – сидів у «Фейсбуці», читав «Українську правду», дивився «5 канал», але мені здається, що зараз цього замало. Не хочеться просто, щоби ця подія відбулася без мене».

Оксана Гарасим, учасниця акції: «Ми українки, повинні підтримати. І взагалі, так повинно бути».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів