Минулої доби жодна зі 47-ми спроб атакувати позиції українських військ не увінчалася успіхом, – прес-центр АТО (відео)

09:10 28 листопада 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 27 листопада

Ситуація в зоні бойових дій станом на 27 листопада
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центрі АТО повідомили також у п'ятницю: «З метою захисту життя та здоров'я мирного населення від провокацій терористів, українські гармаші виконали за добу 29 вогневих ударів».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центрі АТО повідомили повідомили сьогодні, 28 листопада, такі останні новини з неоголошеної війни на Донбасі:

«Минула доба у зоні проведення Антитерористичної операції відзначилась пожвавленням з боку терористів та російських найманців. Обліковано 47 спроб атакувати позиції сил АТО.

Жодна з них не увінчалася успіхом. Усі намагання фанатів «руського міра» продемонструвати свою брутальність отримали гідну відсіч від українських воїнів.

Справжньою кісткою у горлі для терористів залишаються позиції наших військ в районі аеропорту «Донецьк». Активна оборона наших «кіборгів» змушує ворога істерично кидатися у наступ.

 Застосовувати мінометно-артилерійський вогонь та реактивну артилерію. Кожен такий напад отримує гідну збройну відсіч.

Зокрема, поблизу населеного пункту Нікішине бойовики тричі робили спроби штурмувати укріплені позиції наших військ. Українські воїни зустріли непроханих гостей вогнем з усіх наявних стволів при активній підтримці артилерії.

Ворог втік із поля бою. Сепаратисти та російські найманці постійно несуть великі втрати і скаржаться своїм господарям на власну міліарну неспроможність.

Від люті через неможливість розхитати оборону сил АТО терористи гатять з усіх стволів по мирних містах та селех. За добу на території Донецької та Луганської областей зафіксовано 13 обстрілів населених пунктів.

На Луганщині: Артема, Трьохізбенка, Макарове, Станиця Луганська , Щастя, Верхня Вільхова, Геївка, Вільхове, Причепиловка. На Донецькому та Дебальцевському напрямках: населені пункти Піски, Славне, Новомихайлівка, Березове , Опитне, Тоненьке, Марїнка, Веселе, Новобахмутівка, Троїцьке, Нікішине, Артемове, Орлово-Іванівка, Шуми, Орлово-Іванівка, Кам’янка. 

Четверо цивільних особи отримали поранення в результаті обстрілу терористами з АГС смт Станиця Луганська зі сторони міста Луганська.

З метою захисту життя та здоров'я мирного населення від провокацій терористів, українські гармаші виконали за добу 29 вогневих ударів. Інформація про втрати живої сили та техніки ворога а також знищення його вогневих позицій уточнюється.

Влучну стрільбу продемонстрували бойові розрахунки зенітників сил АТО. В одному з секторів відповідальності сил АТО, українські воїни вправним пострілом із ЗУ-23-2 «позбавили зору» повітряну розвідку терористів. При спробі прольоту над нашими позиціями було збито БПЛА, йомовірно виробництва РФ».

Про це повідомляється в п'ятницю на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook». Натомість координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук передав сьогодні, 28 листопада, такі її оперативні дані:

«За минулу добу зафіксовано близько 50 обстрілів позицій українських військ, зокрема на Донецькому напрямку – 22, Луганському – 11, Дебальцевському – 10, Маріупольському – 3, Первомайському – 1. Загальна кількість обстрілів російсько-терористичними військами з початку т.зв. «перемир'я» перевищила 3580.

У Петровському районі Донецька зафіксовано три «кочівних» розрахунки 120-міліметрових мінометів бойовиків, які переміщаються на автотранспорті. Після стрілянини розрахунки оперативно згортаються й залишають вогневі позиції. 

Мінометників прикриває група стрільців. Також у даному районі зафіксовані позиції реактивні системи залпового вогню противника.

До Путиловського мосту в Донецьку продовжують прибувати підрозділи російсько-терористичних військ. Відзначено підхід щонайменше трьох танків з екіпажами з російських найманців. Боєприпаси підвозяться з південного напрямку через Торез.

Із позицій в районі Яковлівки по позиціях українських військ на південь від Авдіївки і в районі кільцевої дороги працюють дві батареї ствольної артилерії противника (122-міліметрові гаубиці Д-30). Вогонь ведеться з коригуванням та дорозвідкою цілей, наголошується ефективне управління артилерійським вогнем на даній ділянці, здійснюване російськими офіцерами.

У районі Гранітного російсько-терористичні війська здійснили нові спроби просування невеликими групами вбік Старогнатівки. Спроби закінчилися провалом. Групи противника були вчасно виявлені українськими військами, по них були завдані вогневі удари.

У смузі Вуглегірськ-Дебальцеве з'явилися «кочують» танки противника. Екіпажі здійснюють прихований вихід на вогневі позиції, 5-6 пострілів і різкий відхід під прикриттям вогню мінометних і кулеметних розрахунків по позиціях українських військ. У районі Вуглегірська українські війська підбили один з таких танків, потім добили з гранатометів.

У район Тельманового прибула «зведена бойова група» російсько-терористичних військ. ЇЇ склад – російські «козаки» за підтримки декількох БМП і двох танків.

З боку Миколаївки й Веселої Гори противник веде мінометний вогонь по позиціях українських військ в районі Станиці Луганської й  Тррьохізбенка. Відзначається низький рівень підготовки мінометників супротивника. Двічі після влучань бойовиками по житловому сектору Трьохізбенка відкривала вогонь українська артилерія».

Про це повідомляється в уп'ятницю на сторінці Дмитра Тимчука в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів