Збройні сили України збільшаться до 250 тисяч осіб (відео)

15:55 5 березня 2015 р.

Фото до новини

Верховна Рада ухвалила закон "Про чисельність Збройних сил України", внесений президентом Петром Порошенком. За відповідний законопроект ( №2269) сьогодні, 5 березня, проголосували 270 із 314 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.


Відео: «5 канал»

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що Верховною Радою у 2012 році була затверджена чисельність ЗСУ в межах 184 тис. осіб. Цим законом передбачено збільшення чисельності ЗСУ до 250 тис. осіб, в тому числі 204 тис. військовослужбовців.

"З початком особливого періоду, враховуючи загрози національній безпеці України у воєнній сфері, які мають довготривалий характер, у ЗСУ формуються два управління оперативних командувань, 11 бригад, 4 полки, 18 батальйонів, 16 окремих рот і 13 взводів різного призначення", - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

На засіданні парламенту заступник міністра оборони Петро Мехед зазначив, що цей закон потрібен для того, щоб захищати сьогодні Україну. Він підкреслив, що після завершення АТО та проведення заходів з демобілізації чисельність ЗСУ буде зменшено відповідно до воєнно-політичної обстановки.

Голова Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський наголосив, що в першу чергу буде збільшено кількість сухопутних військ і кількість бойових підрозділів.

Нагадаємо, 15 січня Верховна Рада схвалила проект указу президента про проведення трьох хвиль мобілізації в 2015 році.

До лав Збройних сил призвуть танкістів, артилеристів, десантників, піхотинців, зв'язківців, ремонтників, водіїв, механіків різних систем озброєння, фахівців з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.

Крім того, передбачено призов на строкову службу громадян віком 20-27 років, повідомляє Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів