У Чорне море увійде ракетний есмінець ВМС США

23:28 4 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: U. S. Navy photo by Journalist 2nd Class Patrick Reilly – navy

Командир американського судна Блейр Гай підкреслив, що «перебування військових кораблів в Чорному морі не тільки зміцнює відносини з союзниками, а й сприяє загальній стабільності в регіоні».

Завтра, 5 липня, в Чорне море увійде американський ракетний есмінець типу «Арлі Берк» USS Porter (DDG 78). Про це повідомили в російській інформаційній агенції «РИА Новости» з посиланням на ВМС США.

«Знаходження есмінця у Чорному морі слугуватиме підтвердженням відданості і прихильності США зміцненню партнерських зв'язків та спільних оперативних можливостей НАТО з чорноморськими партнерами», – йдеться в повідомленні. Командир есмінця Блейр Гай підкреслив, що «перебування військових кораблів в Чорному морі не тільки зміцнює відносини з союзниками, але і сприяє загальній стабільності в регіоні».

Наприкінці червня в Чорному морі американський есмінець управління ракетною зброєю «Лебун» того ж класу «Арлі Берк» взяв участь у спільних навчаннях з корветом ВМС Румунії «Еустатіу Себастьян», в рамках яких екіпажі відпрацювали навички протиповітряної оборони. Кораблі провели спільні маневри, а американський есмінець відбив повітряну атаку умовного противника, в ролі якого виступив вертоліт з румунського корвета.

Після закінчення навчань есмінець ВМС США увійшов у грузинський порт Батумі, де намічено проведення навчань спільно зі Службою берегової охорони Грузії. Про це розповіли в суботу інформаційній агенції УНІАН.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів