Завтра в Києві чекають генерала Воронченка та офіцерів Мамчура, Делятицького й Ломтєва (відео)

18:50 26 березня 2014 р.

Полковник Юлій Мамчур

Полковник Юлій Мамчур
Фото: dp.ru

В.о. Президента Олександр Турчинов заявив на брифінгу в середу, що «їх звільнення відбувається безпосередньо зараз».


Відео: 5

Як передає сьогодні, 26 березня, київське інтернет-видання «Українська правда», виконувач Президента України й  спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявив у середу, що звільнені з полону українські військові командири вже у четвер можуть бути у Києві.Дослівно ж він повідомив на брифінгу в Верховній Раді:

«Під час останніх штурмів та провокацій були незаконно затримані заступник командувача ВМС генерал-майор Воронченко, полковник Мамчур, комбат морських піхотинців Делятицький та його заступник Ломтєв. Завдяки вжитим Україною заходам прямо зараз відбувається їх звільнення, і я дуже сподіваюся, що вже завтра ми зможемо їх побачити в Києві.

Усі офіцери, які проявили стійкість і мужність, будуть нагороджені та підвищені по службі. І ми не залишимо без захисту жодного офіцера, жодного солдата, і всі вони будуть далі з нами захищати Україну. І я щиро дякую всім, хто не зламався».

Натомість заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар повідомила, що станом на 18 годину на материк виведено українських військовослужбовців із корабля «Кіровоград», а також 47 морських піхотинців тимчасово розквартировані у Генічеську. «Переговори щодо передислокації військових зі зброєю та технікою продовжуються», – додала Сюмар.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів