Започатковану львів’янами акцію «Прапор єдності волонтерів» підхопили у Вінниці (відео)

23:58 5 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Анна Бова / «Gazeta.ua»

10-метровий виньо-жовтий стяг продовжує подорожувати Україною.

«10-метровий «Прапор єдності» привезли до Вінниці місцеві волонтери. Цей стяг уже побував у багатьох містах України – Сіверськодонецьку, Полтаві, Маріуполі. Мешканці цих міст писали на прапорі свої побажання. Започаткували ж акцію у Львові. Після Вінниці стяг єдності доправлять до Конотопа, а 24 серпня – на День незалежності до Києва. У Вінниці ж, окрім самої акції, організували збір грошей на потреби української армії, а також благодійний аукціон», – повідомили сьогодні, 5 липня, на телевізійному «5 каналі». Натомість у київському інтернет-виданні «Gazeta.ua» розповіли в неділю:

«У неділю, 5 липня, на Європейській площі Вінниці волонтери області розгорнули десятиметровий Прапор Єдності, що подорожує Україною. Започаткували акцію волонтери Львівщини, аби об'єднати усіх українців, які допомагають військовим. Звідти стяг вирушив містами сходу, побував у Северодонецьку, Маріуполі, Станиці Луганській. Вінничанам його передали із Кременчуга. Волонтер Валентина Вельган розповіла:

«Ми отримали прапор від Володимира Клевжика, за національністю він білорус, а по духу – український бендерівець. У Кременчузі він провів таку акцію до дня відкриття пам'ятника Небесної Сотні і передав прапор нам.

Ми по можливості проінформували абсолютно всіх, хто займається волонтерською діяльністю. Не долучали сюди ніяких партій, політиків, видатних осіб. Все на власних контактах.

Зібралися волонтери більшості районів області. Дали клич – і вінницькі майстрині проведуть для діток безкоштовні майстер-класи: плетіння, плетіння бісером, малювання, ліпка.

Будемо роздавати морозиво. І все це ніхто не фінансує. Самі збирали на фарби, папір, інші – привезли ласощі, ще інші – привезли кульки».

Волонтери організували виставку фоторобіт, сувенірів, дитячих малюнків. Окремо представили експозицію із залишків ракет, снарядів та гільз, якими бойовики вбивають наших військових на сході.

Гостей свята розважали музикою два оркестри. Вінницька кулінарна сотня пригощала борщем та солдатською кашею із польової кухні. Біля кожного намету проводився благодійний збір коштів на потреби АТО. Директор центру професійно-технічної освіти, торгівлі та харчових технологій міста Вінниці Валерій Дяків, який готував страви разом із двома своїми студентками – Катериною та Вікторією, розповів:

«Сто літрів борщу українського зі свинячими реберцями. Вісімдесят літрів каші гречаної солдатської. Сподіваємося, що все буде смачне. Пригостимо всіх учасників заходу безкоштовно. В наметі у нас розміщено скриньки вінницької кулінарної сотні, і за бажанням всі, хто може – допоможе. Ці кошти будуть спрямовані на закупку сировини для сухих борщів та інших продуктових наборів, які потім будуть відправлені на передову нашим бійцям».

Усі гості свята зробили колективне фото на фоні десятиметрового стягу, а також залишили на ньому свої підписи та побажання бійцям. Після чого передали його гостям із міста Конотоп на Сумщині – капелану Степану та волонтерці Оксані Динник. У своєму місті вони розгорнуть прапор на річницю Конотопської битви.

Подорожуватиме Прапор Єдності волонтерів містами країни до кінця літа. 24 серпня, на День Незалежності України, його розгорнуть у Києві».

Про це повідомили сьогодні, 5 липня, в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів