Захід притримав санкції проти Росії в очікуванні заклику Путіна до бойовиків на Донбасі скласти зброю (відео)

21:49 25 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

Про це заявив за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі в середу державний секретар США Джон Керрі.


Відео: ТСН

«Радіо Свобода» інформує сьогодні, 25 червня, в повідомленні «Путін має публічно закликати бойовиків на сході України скласти зброю, – Керрі»:

«Суворі економічні санкції проти Росії з боку Заходу готові й опрацьовані, але наразі вони не запроваджуватимуться. Про це за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі у середу, 25 червня, заявив державний секретар США Джон Керрі.

За його словами, від президента Росії Володимира Путіна очікують публічного заклику до проросійських бойовиків на сході України скласти зброю і вжиття всіх заходів для припинення потоку зброї та бойовиків через російсько-український кордон. Водночас Керрі зауважив, що рішення відкликати дозвіл на застосування російських збройних сил на території України «може бути скасоване буквально за 10 хвилин», тому важливо, щоб російська сторона вживала конкретних заходів.

«Українська сторона також має вжити заходів. Мирний план президента Порошенка є таким прикладом», – відзначив Джон Керрі.

Він також згадав про трагедію із збиттям проросійськими бойовиками українського військового гелікоптера під Слов’янськом 24 червня, у вівторок, внаслідок чого загинули троє членів екіпажу і шестеро українських військовослужбовців. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який також взяв участь у зустрічі в Брюсселі, повідомив, що Північноатлантичний альянс ухвалив рішення створити три трастові фонди для підтримки сфери безпеки України і нарощування її оборонного потенціалу.

Натомість  прес-служба Петра Порошенка інформує сьогодні, 25 червня, в повідомленні «Відбулась чотиристороння телефонна розмова за участі Президента України, Федерального канцлера Німеччини, Президента Франції та Президента Росії»:

Сьогодні у чотирьохсторонньому форматі відбулась телефонна розмова за участі Президента України Петра Порошенка, Федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда та Президента Росії Володимира Путіна, яка була присвячена реалізації мирного плану для Сходу України.

Під час розмови Петро Порошенко проінформував співрозмовників про серйозні порушення, що виникли в ході реалізації оголошеного Президентом України режиму припинення застосування сили в односторонньому порядку. Зокрема, Глава держави зазначив, що з 20 червня зафіксовано 52 випадки порушення режиму припинення вогню з боку терористів, внаслідок яких загинуло 18 осіб, поранено 27 людей.

Президент Росії підтримав пропозицію Петра Порошенка щодо запровадження режиму припинення вогню та його моніторингу.

Петро Порошенко підкреслив, що реалізація мирного плану та забезпечення контролю всього периметру кордону можлива за умов присутності спостерігачів ОБСЄ, включно з представниками Росії.

У ході розмови Глава держави зазначив, що рішення Ради Федерації зі скасування дозволу на використання військ РФ на території України є позитивним сигналом на шляху реалізації мирного плану. При цьому, Президент наголосив, що сьогодні Україна очікує на реальні дії з боку Росії, які сприятимуть подальшій стабілізації ситуації на Донбасі. Глава держави закликав Президента Росії вжити конкретних заходів з припинення постачання бойовикам зброї та техніки через кордон України.

За підсумками розмови Федеральний канцлер Німеччини запропонувала підтримати наступні спільні кроки:

1. забезпечення системи моніторингу з елементами контролю (стосується блокпостів та передачі пунктів пропуску на україно-російському кордоні) за участі спостерігачів ОБСЄ, включно із представниками Росії на час припинення вогню;

2. продовження переговорів Тристоронньої контактної групи 26 червня цього року;

3. обмін списками заручників та публічні заяви керівництва РФ щодо звільнення людей до всіх, хто зараз їх утримує.

Федеральний канцлер Німеччини запропонувала, щоб функції посередника для забезпечення  роботи Тристоронньої контактної групи у складі Л.Кучма, Х.Тальявіні, М.Зурабов виконував В.Медведчук. Президент України та інші учасники розмови погодилися з пропозицією Ангели Меркель.

Сторони домовились продовжити розмову в даному форматі у четвер 26 червня цього року».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів