Надзвичайний стан Януковича Верховна Рада не підтримає

17:26 1 грудня 2013 р.

За указ Президента про надзвичайний стан Верховна Рада не проголосує, сказав сьогодні у коментарі "ЩЛ" один із народних депутатів, оскільки через два дні у Януковича вже не буде більшості у парламенті. У такий спосіб цей указ може настільки змінити розстановку у парламенті, що реально буде обговорювати питання про імпічмент президенту.

За чинним законом надзвичайний стан в Україні або в окремих її місцевостях запроваджується Указом  Президента, який підлягає затвердженню Верховною Радою протягом двох днів з моменту звернення Президента України. Тобто такий указ набирає чинності тільки після його затвердження Верховною Радою. 

Пропозиції щодо запровадження надзвичайного стану в Україні або в окремих її місцевостях Президентові подає Рада національної безпеки і оборони або Кабінет Міністрів. 

За указ Gрезидента про надзвичайний стан Верховна Рада не проголосує, сказав сьогодні у коментарі "ЩЛ" один із народних депутатів, оскільки через два дні у Януковича вже не буде більшості у парламенті. У такий спосіб цей указ може настільки змінити розстановку сил у парламенті, що реально буде обговорювати питання про імпічмент президенту.

"Де ж вони познаходили цих "юристів", блін. Де "таке" в законі написано? Згідно із законом БУДЬ-ЯКЕ введення надзвичайного стану потребує затвердження Верховною Радою. Якщо такого затвердження не відбувається впродовж 48 годин, надзвичайний стан вважається невведеним. Ніякого "скасування" не треба", - так коментує у фейсбуці Сергій Власенко публікацію "Лівого берега" про лазівки у запровадженні надзвичайного стану.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів