За минулу добу російські війська й бойовики обстріляли українські позиції понад 30 разів (відео)

09:05 1 жовтня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 30 вересня

Ситуація в зоні бойових дій станом на 30 вересня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Такі оперативні дані спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» повідомив у середу її координатор Дмитро Тимчук.


Відео: Військове телебачення України

Координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» – керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук – повідомив сьогодні, 1 жовтня, такі оперативні дані «ІС»:

«У зоні бойових дій на Донбасі найбільш напружена ситуація залишається в районі Донецька, Дебальцевого, Рідкодуба, Нікішиного, Красногорівки, Щастя.  За минулу добу бойовики та російські військові скоїли понад 30 обстрілів позицій українських військ з ствольної і реактивної артилерії, стрілецької зброї, танків та мінометів. У тому числі: 

по чотири рази завдавалися вогневі удари по розташуванню українських військ у районі Рідкодуба і Нікішиного; 

по три рази обстріляні позиції сил АТО в районі аеропорту Донецька, кургану Гостра Могила й  Красногорівки; 

по два рази обстріляні артилерією підроздліли ЗСУ та НГУ в районі Трьохізбенки, Смєлого, Старогнатівки, Чорнухиного, Майорського. 

У Донецьку відзначені випадки зникнення військовослужбовців РФ. За твердженнями терористів, це свідчення діяльності в місті проукраїнських партизан. 

Тривають перестрілки між окремими групами бойовиків, а також обстріли з їхнього боку підрозділів армії РФ. Подібні випадки зафіксовані в районі Донецка (сел. Фрунзе, район облаштованої бази російських військ), Докучаєвськ, Красний Луч (між місцевими бойовиками й російськими козаками). В ході перестрілок використовується важке озброєння. 

У Донецьку відзначено діяльність, окрім підрозділів збройних сил РФ, збройних угруповань «ДНР», а також груп бойовиків «Кальміус» і «Донецька Православна Армія». Взаємодію між ними налагоджено на вкрай низькому рівні. Фіксуються конфлікти між окремими угрупованнями. 

У «ДНР» різко активізувався процес видачі російських паспортів. Передусім ними забезпечуються пенсіонери. 

На територіях, контрольованих «ЛНР» і «ДНР», зафіксовано діяльність кримінальних груп із Росії, які займаються краденими автомобілями й контрабандою. В організації переправки вкрадених автомобілів з Донбасу на територію РФ активно беруть участь офіцери ЗС РФ. 

Зафіксовано доставка в штаб «ЛНР» партії шевронів «Харьковской народной республики».

Зокрема Дмитро Тимчук повідомив це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО інформують сьогодні, 1 жовтня, в повідомленні «Оперативна обстановка станом на 08.00»:

«Сили АТО продовжують виконувати визначені завдання для стабілізації ситуації на сході України. Вночі неконтрольовані збройні формування обстріляли позиції українських військовослужбовців.

Під мінометні обстріли потрапили наші підрозділи поблизу населених пунктів Щастя, Фрунзе, Красногоровка, Чернухіно та Ольховатка. Ніч в донецькому аеропорту минула спокійно, цей стратегічний об’єкт і надалі перебуває під контролем українських підрозділів, які нещодавно були посилені озброєнням та особовим складом. 

У результаті вчорашнього обстрілу «Градами» бойовиків, загинув один житель Попасної, ще троє – отримали поранення. Обстановка навколо Маріуполя підконтрольна силам антитерористичної операції».

Про це повідомляється в середу нак сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів