За минулу добу на Луганщині полягли 23 українські військові, 13 із них – з батальйону «Айдар» (відео, уточнено)

18:24 28 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nardim.at.ua

Про це повідомляється в понеділок на його сторінці в інтернет-мережі «Facebook».


Відео: «Телеканал новин «24»

24-й добровольчий батальйон територіальної оборони «Айдар», який підпорядковано Міністерству оборони й котрий діє на Луганщині у складі підрозділів АТО, виконуючи завдання зі захисту територіальної цілісності України, повідомляє сьогодні, 28 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Упродовж доби підрозділи батальйону брали участь в трьох різних операціях за різними напрямками навколо міста Лутугіне. У кожної з груп були втрати.

Всього загиблими батальйон втратив 23 людини. Обставини боїв, а також повний поіменний список загиблих воїнів будуть опубліковані після уточнення.

Ми сумуємо за своїм побратимам і йдемо в бій першими. Героям слава!».

Але згодом це повідомлення було відредаговане, й зараз у ньому сказано:

«Упродовж доби підрозділи батальйону брали участь у ТРЬОХ! різних операціях за різними напрямками навколо  м. Лутугине. У кожній з груп були втрати.

Всього загиблими батальйон втратив 13 чоловік. Обставини боїв, а також повний іменний список загиблих воїнів будуть опубліковані після уточнення.  Ми сумуємо за своїми побратимам і йдемо в бій першими. Героям слава!».

Натомість інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 28 липня, в повідомленні «За добу загинули 23 бійці сил АТО, – заступник командира «Айдару»:

«Однак згодом в ефірі «Громадського ТБ» заступник командира батальйону «Айдар» Валентин уточнив, що 23 загиблих – це втрати загалом сил антитерористичної операції, з яких 13 бійців «Айдару» і 10 бійців інших сил АТО. Водночас речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко під час брифінгу повідомив, що не може назвати офіційної цифри загиблих. Він зазначив, що наразі триває атака військ».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів