За федералізацію України – лише 16,7% її опитаних громадян

18:45 22 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: proekt-mens.com.ua

Натомість 69,3% – за унітарний устрій із децентралізацією влади.

Більшість українців виступають за єдину державну мову, європейський вибір та унітарний характер держави, однак проти вступу до НАТО. Згідно з результатами дослідження соціологічної служби Центру Разумкова та соціологічної групи «Рейтинг», якби найближчим часом відбувся референдум щодо актуальних проблем розвитку України, то в ньому точно або скоріш за все взяли б участь 82,7% опитаних. 

Якщо рахувати від усіх респондентів, то результати виглядають наступним чином: якби в Україні відбувся референдум щодо форми територіального устрою України, за те, щоб країна стала федеративною державою, готові проголосувати 16,7% усіх опитаних. 69,3% обрали варіант унітарного устрою з децентралізацією влади. 

Якби на референдум було винесено питання про статус мов, то 56,5% від усіх опитаних висловилися б за те, щоб єдиною державною залишалася українська, а російська вільно використовувалась. 37,6% готові підтримати варіант, за яким українська та російська – дві державні мови.

Якби темою референдуму була проблема інтеграційного вибору України, то 54,5% усіх опитаних підтримали б вступ до Європейського союзу, тоді як приєднання до Митного союзу готові підтримати 23,9% громадян.

35,8% респондентів підтримали би вступ до НАТО. Натомість 47,9% висловилися б проти. 

Створення єдиної союзної держави у складі Росії, Білорусі та України підтримують 20,1%, не підтримують – 70,5%.

Вступ України до складу Росії у вигляді частини Росії підтримують лише 7,5%, проти – 84,8%.

Дослідження проводилося з 28 березня по 2 квітня у всіх регіонах України за винятком Криму. Теоретична похибка вибірки – 1,9%.

Про це повідомляє сьогодні, 22 квітня, «Радіо Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів