За добу російсько-терористичні війська обстріляли позиції українських більше 30 разів (відео)

09:05 23 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «BBC Україна»

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у четвер про три бойові зіткнення українських військ з терористами – в аеропорту Донецька й поблизу Новоласпи та Харчовика.


Відео: ТСН

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 23 жовтня, такі її оперативні дані;

«Минулої доби російсько-терористичні війська більше 30 разів обстріляли позиції сил АТО. Найбільша активність зафіксована на Дебальцевському, Донецькому і Маріупольському напрямках. 

Сталися трим бойові зіткнення українських військ з терористами – в аеропорту Донецька, поблизу Новоласпи й Харчовика. Найбільша кількість обстрілів терористами була здійснена по позиціях наших сил в наступних районах: околиці Дебальцевого – п’ять вогневих ударів; поблизу Старогнатівки й Рідкодуба – по три обстріли. 

Також були обстріляні блокпости та опорні пункти сил АТО поблизу Щастя, Миколаївки, Авдіївки, Нікішиного, и Талаківки, Павлополя. Обстріли здійснювалися з РСЗВ «Град», артилерійських систем, танків, зенітних установок, мінометів і стрілецької зброї. 

Представники керівництва «ДНР» і «ЛНР» ведуть переговори щодо створення за допомогою фахівців з Росії «єдиного військового командування». На даний момент вирішується базова проблема – створення схеми взаємодії між терористичними угрупованнями.

Однак уже на початковому етапі переговорів відзначаються серйозні розбіжності між учасниками. Зокрема – щодо схеми підпорядкування, а також взаємодії пропонованих схем командної вертикалі терористичних груп з російськими підрозділами й спецслужбами. 

На окупованій території Донбасу російські фахівці активно вдосконалюють систему радіотехнічної розвідки (РТР) і радіоелектронної боротьби (РЕБ). Із цією метою в «ДНР» і «ЛНР» створено структурні підрозділи – в основному з фахівців з РФ, формально підлеглих місцевим терористичного керівництву, однак реально мають звітність тільки перед Москвою.

Частина елементів систем РТР і РЕБ знаходиться на прикордонній території Росії. Елементи, які знаходяться на території Донбасу, ретельно маскуються і охороняються тільки російськими військовослужбовцями (в основному – представниками спецназу ГРУ ГШ (головного розвідувального управління генерального штабу. – «ЩЛ»)). 

Відзначається активізація кампанії з боротьби «проти українських коректувальників і шпигунів» на окупованих територіях. Після «полювання на велосипедистів» терористи повсюдно ведуть «вилов» представників місцевого населення, які проводять фото- або відео-зйомку на мобільні телефони. Самого факту використання фотокамери телефону досить для затримання його власника, незалежно від об'єкта зйомки». 

Дмитро Тимчук повідомив це сьогодні, 23 жовтня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО розповіли в четвер:

«Обстановка на 32 блокпосту, розташованому поблизу Смілого, спокійна. Особовий склад об’єкту забезпечений усім необхідним для несення служби. Ніч у цьому секторі минула тихо, але напередодні вечором бойовики зі стрілецької зброї обстріляли наші позиції неподалік Щастя.

Неконтрольовані збройні формування намагались штурмувати диспетчерську вежу в донецькому аеропорту, вступали в бойове зіткнення з нашими підрозділами в районі Новоласпа. Вночі бойовики з РСЗВ БМ-21 Град двічі стріляли в районі Миколаївки і Дебальцевого, неодноразово лунали вибухи від мінометів. За оперативною інформацією, в цьому районі діють снайперські групи бойовиків.

Відновились обстріли наших позицій на півдні зони АТО, зокрема – в районі Павлополя та Заможного. Українські підрозділи вживають заходів щодо нейтралізації вогневих точок бойовиків».

Про це повідомляється в четвер на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів