За добу на Донбасі полягли четверо українських воїнів, ще десятеро отримали поранення (відео)

10:12 22 листопада 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 21 листопада

Ситуація в зоні бойових дій станом на 21 листопада
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

У прес-центрі АТО повідомили також у суботу: «Обліковано 79 спроб атак на наші позиції збоку терористів»; «українські артилеристи загалом сорок два рази нанесли результативні вогневі ураження по цілях противника, що призвело до знищення живої сили та техніки бойовиків».


Відео: Військове телебачення України

У прес-центр АТО повідомили повідомили сьогодні, 22 листопада, що «минула доба у зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях минула без істотних змін у ситуації». У повідомленні також конкретизують:

«Терористичні угрупування продовжують вести хаотичний вогонь із різних типів стрілецької зброї та озброєння по розташуванням позицій сил АТО. Загалом, за минулу добу обліковано сімдесят дев’ять спроб атак на наші позиції збоку терористів. 

Упродовж доби сили АТО адекватно реагували на провокативні дії терористів. Українські артилеристи загалом сорок два рази нанесли результативні вогневі ураження по цілях противника, що призвело до знищення живої сили та техніки бойовиків. 

Напруженою ситуація залишається в районах Луганського, Донецького та Дебальцевського плацдармів. На Луганщині мінометні розрахунки незаконних озброєних формувань працюють з території населених пунктів Сміле, Раївка, Слов'яносербськ, околиць Луганська. 

Терористичні угрупування продовжують ігнорувати принципи гуманітарного права та міжнародних конвенцій у сфері використання певних типів боєприпасів, озброєння та військової техніки. Зокрема, неодноразово фіксувалися спроби встановлення ними протипіхотних мін на територіях прилеглих до населених пунктів.

За минулу добу розвідкою сил АТО попереджено спрацювання низки вибухових пристроїв. Натомість, у кілометрі від міста Щастя зафіксовано вибух протипіхотної міни: двоє бійців сил АТО загинуло, один військовослужбовець отримав численні поранення. Наразі лікарі борються за життя.

Загалом за добу втрати наших військ складають 14 військовослужбовців. Четверо загиблих і ще десятеро отримали поранення.

У районі аеропорту «Донецьк» та сусідніх укріплених позицій сил АТО, спостерігалась підвищена активність незаконних озброєних формувань. Поблизу населеного пункту Піски бандити здійснили спробу атакувати опорний пункт одного з підрозділів.

Атаку відбито. Зазнавши чисельних втрат ворог відступив. Наразі, триває уточнення інформації щодо кількості втрат бойовиків.

На Дебальцевському напрямку бандити ведуть вогонь, використовуючи в якості прикриття об’єкти промислової інфраструктури та житлові масиви населених пунктів. Зокрема, вогонь відкривався зі сторони Шахт № 2, 7, 6, а також з території Єнакієвого, Горлівки, Чорнухиного.

Поблизу міста Маріуполь укріплений район, підконтрольний силам АТО, шість разів обстріляно з мінометів. Втрат зі сторони сил АТО не має

За даними штабу АТО, за минулу добу бойовики вісімнадцять разів відкривали вогонь по населених пунктах у Луганській та Донецькій областях з метою дискредитації українських військових».

Про це повідомляється сьогодні, 22 листопада, на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів