За даними Комітету солдатських матерів Росії, воюють проти України до 15-ти тисяч громадян РФ

00:52 30 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: РИА Новости

Про це повідомила відповідальний секретар спілки Комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова.

В Україні воюють 10-15 тисяч російських чоловіків, але жінки поки що бояться подати скарги щодо цього до Комітету солдатських матерів РФ. Про це в ефірі «ШустерLIVE» сказала відповідальний секретар спілки Комітетів солдатських матерів Росії Валентина Мельникова.

«Це агресія на території Україні – коли військові однієї держави воюють на території іншої. За тією кількістю полонених та загиблих, то 10-15 тисяч людей (з РФ – Ред.) брали участь у військових діях на території України. Але до цього тижня жінки не зверталися до нашого комітету - конкретних скарг немає від жінок, адже вони ще знаходяться в шоковому стані, не знають, як надалі жити», – сказала Мельникова.

«Виявилося, що багато сімей не мали даних щодо своїх рідних близько 2-х місяців. Інформація почала з’являтися лише після похорон псковських десантників. Історія з похоронами двох парубків під Псковом висвітлювалася відкрито, ганьба, що знімали таблички», – додала вона.

Вона вважає, що російська влада буде й надалі продовжувати приховувати смерті військових, які воюють в Україні: «Думаю, що смерті будуть оформляти відповідно, щоб нічого не було зрозуміло».

Цю заяву передає вночі інформаційна агенція «УНН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів