За даними російської спілки комітетів солдатських матерів, в Україну вдерлися 14-15 тисяч військових РФ

11:05 28 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявила голова спілки комітетів солдатських матерів РФ Валентина Мельникова.

Голова спілки комітетів солдатських матерів РФ Валентина Мельникова стверджує: «Деяких солдатів (збройних сил РФ. – «ЩЛ») насильно відправляють воювати на територію України. Серед них не тільки контрактники, а й ті, хто проходять службу на строковій основі».

За словами Мельникової, один солдат, який служив на полігоні в Гуково у Ростовській області, надіслав своїй матері повідомлення, в якому розповів, що полковник Медінський зібрав солдат і змусив підписати контракт. Голова спілки комітетів солдатських матерів РФ також навела вона слова полковника: «Ми вас відправимо до Луганська. Якщо не підпишете – я сам за вас підпишу». 

Більш того, Мельникова каже, що невідомо про те, скільки взагалі російських солдат загинуло на території України за час військових дій на Донбасі. Голова спілки комітетів солдатських матерів РФ Валентина Мельникова також додає:

«Коли кажуть, що в Афганістані загинули, скільки вони кажуть там, 14000, чи що, або 15 тисяч осіб – це, насправді, нахабна брехня. Ну, і тут те ж саме.

От хтось побачив, журналісти от побачили стільки-то людей, а насправді ж ніхто не знає. Коли за півроку сім'ї зрозуміють, що їх кинули, грубо кажучи, що їм обіцяли, що ми вам допоможемо, а почнуться проблеми, ось тоді підуть до Фонду права матері, до сусідів, в наші комітети.

Допоможіть, ось син загинув на війні, а нам ні те, ні се, ні п'яте, ні десяте. Ось тоді ми дізнаємося, скільки загинуло». 

За даними союзу Союз Комітетів солдатських матерів Росії, зараз в Україні – 14-15 тисяч російських солдатів. Про це повідомляє російський телеканал «Дождь», посилаючись на слова голови спілки комітетів солдатських матерів Росії Валентини Мельникової.

Як інформував «Щоденний Львів», так званий «керівник уряду» терористичного угруповання «Донецька народна республіка» Олександр Захарченко спробував замаскувати вторгнення російської армії на схід України безглуздим вивертом – мовляв, «серед нас воюють і нинішні військові, які замість відпустки приїхали до нас».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів