Янукович запросив Коморовського у Харків на футбольний матч ...11 грудня

10:26 8 жовтня 2013 р.

Віктор Янукович і Броніслав Коморовський підписали у Кракові план польсько-української співпраці на 2013-2015 роки.

Польща та Україна «старанно і, здається, плідно» працюють на успіх листопадового саміту «Східного партнерства» у Вільнюсі. Про це після зустрічі з Віктором Януковичем у Кракові заявив президент Польщі Броніслав Коморовський. Обидва президенти висловили сподівання, що на Вільнюському саміті Україні вдасться підписати угоду про асоціацію з ЄС. Голови двох держав підписали план польсько-української співпраці на 2013-2015 роки. 

Проте, всупереч сподіванням польських ЗМІ, президенти не зробили жодної заяви про подальшу долю Юлії Тимошенко.

Зустріч президентів Броніслава Коморовського та Віктора Януковича тривала понад годину. До журналістів вони вийшли в радісно-піднесеному настрої.

«Польсько-українські відносини та перспектива наближення України до ЄС – це стратегічне питання для Польщі», – говорив Коморовський. За його словами, він з задоволенням підписав програму польсько-української співпраці на два наступні роки. Президент Польщі наголосив, що ця програма передбачає «оптимістичний варіант співробітництва між Польщею як членом ЄС та Україною як асоційованим членом».

Янукович повідомив, що наступна двостороння зустріч президентів Польщі та України відбудеться у грудні на польсько-українському кордоні, під час якої йтиметься про прикордонну співпрацю держав. Він також запросив Коморовського на футбольний матч національних збірних Польщі та України, який відбудеться у Харкові, як сказав президент України, 11 грудня, маючи на увазі 11 жовтня. 

Краківські розмови на найвищому рівні про угоду України з ЄС продовжилися й після зустрічі двох президентів. Завершивши нараду з Коморовським, 

Янукович узяв участь у чотиристоронній зустрічі голів європейських держав. Питання євроінтеграції України у Кракові спільно обговорили президенти Польщі, України, Італії та Німеччини.

Розмови політиків відбулися напередодні IX зустрічі президентів держав групи Arraiolos, яка у вівторок розпочинається в Кракові. Це неофіційні наради президентів Австрії, Фінляндії, Німеччини, Литви, Польщі, Португалії, Угорщини та Італії, започатковані у жовтні 2003 року в португальському місті Аррайолос.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

radiosvoboda.org

 

новобудови Львів