Янукович пообіцяв вирішити питання Тимошенко до 21 жовтня

09:25 25 вересня 2013 р.

Фото до новини

Про це він заявив на зустрічі з главами держав «Групи друзів України», яка була присвячена підписанню Угоди про асоціацію з ЄС.

Як повідомляє «Newsru.ua», Президент Віктор Янукович визнав, що «на шляху євроінтеграції України залишилося ще кілька питань, зокрема законодавство про прокуратуру і вибори та питання екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко». Відтак запевнив, що «позиція по питанню Юлії Тимошенко буде відома ближче до 21 жовтня».

У цьому контексті Президент нагадав, що зараз над питанням Тимошенко працює місія спостерігачів ЄС Пета Кокса та Олександра Квасневського. Дослівно ж сказав із цього приводу: «Працює зараз місія, вона дуже важлива. Раніше складалось враження, що ми не бажаємо чогось робити. Сьогодні є спільна точка зору по багатьом питанням. Якою вона буде – буде відомо тоді, коли будуть підводитися підсумки цієї місії, вже ближче до засідання Ради міністрів закордонних справ, яке відбудеться 21 жовтня».

У зустрічі брали участь президент Польщі Броніслав Коморовський, президент Словацької Республіки Іван Гашпарович, президент Естонської Республіки Тоомас Хендрік Ільвес, президент Латвійської Республіки Андріс Берзіньш, президент БолгаріїРосен Плевнелієв, президент Хорватії Іво Йосипович, президент Словенії Борут Пахор.

Нагадаємо, що 21 жовтня Рада Євросоюзу на рівні глав МЗС повинна прийняти рішення про можливість підписания Угоди про асоціацію з Україно, а високопоставлені співрозмовники в ЄС запевнили київську газету «Коммерсантъ-Украина» – якщо до цього часу українська влада не виступить з іниціативою про звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко, то частина міністрів країн – членів ЄС не підтримає підписанння. Повідомлялося також, україхнська влада шукає варіанти для відправки Тимошенко на лікування.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів