Янукович не сяде за «круглий стіл» з опозицією

19:36 10 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: informator.su

Його перенесли на завтра, а сьогоднішній перейменували в «інформаційну зустріч».

Те, що вчора анонсувалося екс-президентом Леонідом Кравчуком та засобами масової інформації як «загальнонаціональний «круглий стіл» щодо виходу з політичної кризи в Україні», вже після його проведення у вівторок переважно представниками влади перейменовано «заднім числом» в «інформаційну зустріч». Відтак оголошено, що насправді «круглий стіл» відбудеться завтра.

Але його, радше, очікує та ж доля, що й сьогоднішній «круглий стіл». Адже на ньому, за словами Леонідом Кравчука, також не буде Віктора Януковича, а опозиція погоджується обговорювати шляхи виходу з політичної кризи винятково з ним. Бо цілком слушно вважає, що саме він загнав Україну в кризу зривом угоди про асоціацію України з ЄС і репресіями проти її прихильників, які без його вказівки, звісно ж, не відбулися б.

Повідомивши про відсутність Януковича на завтрашній зустрічі, Леонід Кравчук пояснив її більш ніж незграбно: «Якщо на «круглому столі» буде чинний президент, це не буде «круглий стіл», це будуть запитання до президента». Після чого екс-президент додав, що «президента запросять у разі необхідності».

А в сьогоднішній зустрічі участь взяли, окрім Леоніда Кравчука, спікер парламенту Володимир Рибак, лідер КПУ Петро Симоненко та лідер фракції «Партії регіонів» Олександр Єфремов. Як повідомив кореспондент «ВВС Україна», на захід, що відбувався у холі Палацу «Україна», приїхали також міністри юстиції Олена Лукаш та охорони здоров’я Раїса Богатирьова, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул та голова КМДА Олександр Попов.

Натомість представників опозиції на цій зустрічі не було. Самі вони пояснили, що не отримали запрошення. Тому під час сьогоднішньої зустрічі Леоніда Кучму попросили все-таки запросити її на «круглий стіл» у середу на 14:00, де нарешті планують обговорити пропозиції громадськості щодо відновлення політичної стабільності в Україні. «Як сторони круглого столу вони матимуть рівні права та можливості висловити свою думку», - заявив Кравчук.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів