Янукович говоритиме з Путіним про Митний союз, – Тягнибок

17:39 16 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: unian.ua

«The Financial Times» попереджає – якщо президент Росії погодиться надати допомогу Україні, то зближення між країнами неминуче.

Лідер парламентської фракції «Свобода» Олег Тягнибок заявив сьогодні, 16 грудня, на брифінгу в прес-центрі штабу національного спротиву в Києві, що, за його даними, на порядку денному переговорів українського та російського керівництва у вузькому колі в Москві у вівторок «стоїть питання про взаємодію України з країнами Митного союзу». Дослівно ж опозиціонер поінформував із цього приводу:

«Низку документів у Москві буде підписано. За нашою інформацією, відбудуться певні зустрічі у вузькому складі. На цих зустрічах буде розглянуто десять питань, і другим питанням порядку денного буде питання про взаємодію України з Митним союзом».

Олег Тягнибок додав, що йому невідомо те, чи буде підписано якісь документи, що стосуються Митного Союзу. Лідер парламентської фракції «Свобода» нагадав натомість, що у вівторок о 18.00 на Майдані Незалежності в Києві відбудеться багатотисячний мітинг «Ні Митному, Тайожному союзу». Про це інформує в понеділок «Інтерфакс-Україна».

Своєю чергою, впливове британське видання «The Financial Times» прогнозує сьогодні, 16 грудня в своїй редакційній статті (цитуємо в перекладі «iPress.ua»): «Президент України Віктор Янукович відчайдушно потребує зовнішньої фінансової допомоги, і якщо президент РФ Володимир Путін погодиться цю допомогу надати, то зближення між країнами неминуче». Як зауважує газета, «переговори Києва з Москвою про угоду зі стратегічного співробітництва вступили у вирішальну фазу і документ про це може бути підписаний вже у вівторок, коли Янукович зустрінеться з російським президентом Володимиром Путіним».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Майдан заборонив Януковичу вступ до Митного союзу, перший віце-прем'єр Арбузов обіцяє, що 17 грудня Україну не затягнуть у Митний союз, тим часом 17 грудня у Москві засідатиме за участю Януковича й Путіна українсько-російська міждержавна комісія.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів