Янукович на Львівщині не лише стріляв ракетами

15:38 1 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Президент обіцяв підвищити боєздатність Збройних Сил.

Як повідомляє офційний сайт Президента, Віктор Янукович під час демонстраційно-тактичних навчань підрозділів Сухопутних військ і Повітряних Сил ЗСУ в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Сухопутних військ в Яворівському районі на Львівщині здійснив пуски протитанкових керованих ракет «СТУГНА-П». А також – ознайомився з новими зразками бронетанкового озброєння і військової техніки та наборами сухих продуктів для військовослужбовців-учасників навчань. При цьому вручив кращим із них пам’ятні відзнаки – годинники.

Окрім того, виступаючи перед ними, запевнив: «Переконаний, що вже у найближчій перспективі ми суттєво підвищимо боєздатність наших Збройних Сил, професійність їх військовослужбовців та рівень оснащення сучасною бойовою технікою і озброєнням. Наша мета – побудувати мобільні, добре оснащені та підготовлені Збройні Сили, спроможні адекватно реагувати на сучасні загрози національній безпеці у воєнній сфері».

Стверджував також, що «саме ця мета і європейські стандарти покладені в основу воєнної реформи, завдання якої конкретизовані у Стратегії національної безпеки і Воєнній доктрині України». І нагадав, що затвердив на початку вересня Державну комплексну програму реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року, серед основних завдань та пріоритетів якої – вдосконалення нормативно-правової бази у сфері оборони, вдосконалення системи управління та перехід на міжвидову організаційну структуру.

Зазначив також, що нею ще й «передбачається трансформація Об’єднаних сил швидкого реагування та Основних сил оборони у Сили постійної готовності та Сили резерву». Відтак наголосив, що для зміцнення бойового потенціалу Збройних Сил заплановано провести модернізацію озброєння та військової техніки, закупівлю її новітніх зразків.

А при цьому підкреслив: «І пріоритет буде віддано виробам вітчизняної військової промисловості, якість яких відповідає сучасним світовим стандартам. А це, крім іншого, нові робочі місця і серйозний стимул до модернізації вітчизняної промисловості, освоєння новітніх технологій». 

Не забув і про «хліб насущний» – твердив, що «сьогодні продовжується поетапне підвищення грошового забезпечення, вже найближчим часом буде суттєво розширене будівництво житла для військовослужбовців, запроваджуються нові сучасні стандарти у їх повсякденній діяльності та побуті».

Висловив також переконання, що «кроки, які вже зроблено і буде зроблено найближчим часом, сприятимуть поліпшенню кадрового потенціалу Збройних Сил України та рівня їх підготовки», й «це підвищить престиж та значимість професії військового в українському суспільстві.

Відтак резюмував: «У сьогоднішньому світі боєздатні Збройні Сили –- важлива запорука самостійності і суверенітету. Керівництво держави докладе всіх зусиль, щоб наша армія, авіація і флот були готові захистити Вітчизну».

Нагадаємо, що «Свобода» анонсувала пікетування Януковича на Львівщині. Але, як повідомлялося, її активісти протестували під будівлею Львівської облдержадміністрації – хоч Президент був у цей час на Яворівщині.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів