Витрати на правоохоронні органи більші, ніж на Збройні сили, – нардеп

13:40 28 листопада 2017 р.

Фото до новини

У бюджеті 2018 року закладений принцип, який не спонукає міста заробляти гроші. 80 відсотків з тих коштів, які зароблять місцеві громади, вони повинні віддати у державний бюджет.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, у вівторок, 28 листопада, під час прес-конференції: «Реванш олігархів: методи та інструменти влади», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив голова фракції «Об'єднання «Самопоміч» у Верховній Раді Олег Березюк.

- Потім мери міст змушені будуть йти до Києва з простягнутою рукою та просити гроші. Все перевелося в ручний режим. Уряд каже: «Якщо їм не вистачить грошей, то ми їм допоможемо з резервного фонду». А на якій підставі? На підставі лояльності? - нардеп вважає, що в такий спосіб знівельовано ідею децентралізації.

Куди будуть йти ці кошти, він не каже, проте уточнив, що бюджетом передбачено підняття зарплат для чиновників.

- Десять мільярдів гривень в плюсі на управління центральними органами влади на 2018 рік. Премія тим, хто вірно служить олігархам. Бюджет всіх правоохоронних органів, включаючи Генпрокуратуру, - плюс мільярд. МВС – плюс мільярд, Нацгвардія – декілька мільярдів. Якщо додати всі витрати на правоохоронні органи, то вони є більшими за витрати на Збройні сили України, - підсумовує Олег Березюк.

За його словами, у Славському Львівської області місяць не працювала підстанція «швидкої допомоги».

- Чому? Бо поламалася єдина машина. А іншої – немає. В табелі у них було два вихідних. Виявляється, «швидка» має вихідні. Тому що не вистачає фонду заробітної плати. Адміністрація не дає собі ради з фінансування «швидкої допомоги». Машини і колеса не купуються, з коліс стирчать дроти, - народний депутат підказує уряду куди краще витратити кошти.

Або, наприклад, у Яворівському районі діти з села Драгани вже місяць не відвідують школу, яка розташована в сусідньому селі, тому що водій шкільного автобуса відмовляється їхати в село, де немає дороги.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів