Вирішуються два стратегічні завдання АТО – розділити «ДНР» і «ЛНР» та розблокувати підрозділи на кордоні, – експерт

23:38 28 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: mediarnbo.org

На цьому наголошує за підсумками 28 липня керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати підсумки 28 липня на сайті «ІС» і своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» традиційно – «з поганого:

1. Все ж «чумка Путіна» – дуже жорстока штука. І, здається, у глави МЗС РФ Лаврова –десь передостання стадія. 

Важко сказати, чи впізнає він ще дружину й чи може самостійно справляти нужду, але от у тому, що все, що відбувається в Україні націлене проти Росії – він точно впевнений. Зокрема, Лавров сьогодні заявив, що стався в Україні Майдан – це «геополітичний проект проти Росії». 

Я так розумію, що весь вільний від брехні час пан Лавров проводить у перетрушуванні шаф і загляданні під дивани – шукає бандерівців та агентів ЦРУ. Я не думаю, що йому ще можна допомогти.

Залишається лише попередити дипломатів з інших країн, щоб були обережнішими з Лавровим на всіляких міжнародних туснях. Хрін його знає, як ця зараза поширюється. 

2. У батальйоні «Айдар» сьогодні повідомили: за минулу добу в боях загинули 23 бійця батальйону. За вчорашній день загинуло 4 наших прикордонника в результаті артилерійських обстрілів з території Росії. Гинуть військовослужбовці ЗС України та Національної гвардії. 

Ці хлопці виконали свій обов'язок до кінця. Звільнена земля Донбасу повинна вічно пам'ятати цю кров патріотів, якій вона полита. Вічна пам'ять Героям. 

3. Росія продовжує нарощувати чисельність своїх військ поблизу держкордону з Україною. На додаток до раніше зосередженим біля кордону частинам перекидаються підрозділи з інших регіонів РФ.

Раніше була зафіксована перекидання з Новосибірської області підрозділів 32-ї окремої мотострілкової бригади і 24-ї окремої бригади спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ. На минулих вихідних ми зафіксували перекидання до держкордону з Україною підрозділів російської 200-ї окремої мотострілкової бригади.

Це виглядало дивним, враховуючи, що постійне місце дислокації цієї бригади - Мурманська область РФ. Проте сьогодні ці дані підтвердилися. 

На озброєнні 200-й омсбр – танки, РСЗВ БМ-21 «Град» і БМ-27 «Ураган», самохідні артилерійські установки 2СЗ «Акація». Тобто все те, що в останні тижні війська Путіна обрушили на Україну. 

З хорошого: 

1. Сили АТО взяли Дебальцеве й висоту Савур-Могила, увійшли в Шахтарськ, Торез і Лутугине. Звільняються Первомайськ та Сніжне, на черзі – Горлівка. 

По суті, зараз вирішуються два стратегічні завдання в АТО. Перше – остаточно «розділити» «ДНР» і «ЛНР». Друге – повністю розблокувати й посилити наші підрозділи в секторі вздовж кордону, провести в них ротацію особового складу. Не так швидко, як хотілося б, але все ж ці завдання виконуються. 

2. Російська версія катастрофи малайзійського «Боїнг-777», народжена в надрах пропагандистської контори Росії під назвою «Генштаб ВС РФ», розсипається на очах. 

Експерти міжнародної комісії з вивчення причин авіакатастрофи повідомили: дані з бортових самописців літака вказують на те, що причиною руйнування й падіння літака стало ураження ракетою. І сьогодні ж головний конструктор штурмовика Су-25 В.Бабак (а саме на тому, що «Боїнг» був збитий українським Су-25, як відомо, наполягає Росія) заявив, що пасажирський авіалайнер не міг бути збитий цим штурмовиком – і по поличках розклав, чому це технічно вкрай малоймовірно. 

Таким чином, коло замикається. Ясно, що літак уражений ЗРК (зенітно-ракетним клмплексом. – «ЩЛ») , і є достатньо даних про те, кому саме цей ЗРК належав. 

У нас-то немає сумнівів у тому, чия це вина – але міжнародна спільнота вимагає залізобетонних доказів. І ці докази не змушують на себе чекати. 

3. Відбулися п'ятисторонні переговори президентів США, Франції, а також глав урядів Німеччини, Великобританії та Італії. Підсумок – домовленість про нові санкції проти Росії, тепер, нарешті, секторальних. Уже прозвучала і неофіційна оцінка ефекту від цих санкцій – до 100 млрд євро за два роки. 

Одночасно Росія програла в Гаазькому суді процес, ініційований екс-акціонерами ЮКОСу, й повинна буде відшкодувати їм $50 мільярдів збитку. 

У російській літературі в подібних випадках використовують вигук «ой!». У голлівудському блокбастері – «УПСС» 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів