Випускники гімназії імені Лесі Українки в Севастополі прийшли на останній дзвоник у вишиванках (відео)

23:38 23 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.com/photo.php?fbid=665484216840461&set=pcb.665485893506960&type=1

У соцмережах їх вчинок називають подвигом і героїзмом.


Відео: «Телеканал новин «24»

Сайт «Newsru.ua» інформує сьогодні, 23 травня, в повідомленні «У Севастополі випускники гімназії прийшли на останній дзвоник у вишиванках»:

«Випускники гімназії № 5 ім. Лесі Українки в окупованому Севастополі прийшли на останній дзвоник у вишиванках. У соцмережах їхній вчинок називають подвигом і героїзмом. 

Сьогодні, 23 травня, в гімназії № 5 ім. Лесі Українки в місті Севастополь в Криму відбулося свято останнього дзвоника. Випускники, а також їхні вчительки на знак протесту проти окупації півострова Росією прийшли до школи у вишиванках.

У соцмережах вчинок підлітків вже називають подвигом і героїзмом. «Перемелеться доля у жорнах життя, найкращі роки із запахом щастя, залишаться згадкою десь у думках. Місто Севастополь. Останній дзвоник в гімназії № 5 ім. Лесі Українки. Наші діти були найгарніші!», – підписала на своїй сторінці у Facebook фото з останнього дзвоника мешканка окупованого Севастополя Олена Латаш.

У коментарях до фотографій вчинок підлітків у вишиванках називають подвигом і героїзмом, адже російська влада, яка окупувала Крим два місяці тому, забороняє на півострові все українське.

Нагадаємо, 28 березня під час церемонії спуску державного прапора України та підйому прапора РФ в Севастопольському національному університеті ядерної енергії та промисловості значна частина студентів почала хором співати Державний гімн України і продовжувала спів без музики після того, як поспішно вимкнули фонограму.

Після спроби в.о. ректора перервати спів студенти влаштували скандування «Слава Україні! – Героям слава! – Україна понад усе! – Смерть ворогам!».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів