Викрадена рашистами українська льотчиця Савченко спростувала блеф Слідчого комітету РФ (відео)

12:08 24 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Старший лейтенант заперечила в інтерв'ю телеканалу «LifeNews» свою «причетність до вбивства журналістів» і «спробу проникнути до РФ під виглядом біженки».


Відео: lifenewsru

Телеканал «Еспресо.TV» інформує сьогодні, 24 липня, в повідомленні «Російські слідчі заявляють, що знайшли у Савченко карту запланованих мінометних обстрілів»:

«У Слідчому комітеті Російської Федерації стверджують, що знайшли підтвердження провини української льотчиці Надії Савченко в пособництві у вбивстві російських журналістів, вивчивши дзвінки, зроблені з її телефону Про це повідомив начальник управління з розслідування злочинів, пов'язаних із застосуванням заборонених засобів і методів ведення війни  Слідчого комітету Росії Олександр Дриманов в інтерв’ю газеті «КоммерсантЪ».

«За нашою версією, Савченко навела вогонь мінометів на журналістів і біженців, які перебували поряд, по телефону. Її провина підтверджується, зокрема, деталізацією дзвінків, зроблених з її мобільного телефону, він був вилучений під час її затримання вже в Росії», – сказав Дриманов.

Крім того, за його даними, у Савченко знайшли карту місцевості, розбиту на квадрати, по яких і наносився артилерійсько-мінометний вогонь. Дриманов також наголосив, що насильно українку в Росію ніхто не вивозив.

«Співробітники поліції затримали Савченко, коли вона з одним чоловіком їхала на таксі по Воронезькій області. Її попутник, як ми з'ясували, ніякого відношення до подій на південному сході України не мав. А ось мета візиту Савченко в нашу країну, яка перетнула кордон як біженка, ще вимагає прояснення», – сказав представник СК.

Нагадаємо, суд по справі арешту Надії Савченко у Воронежі відбудеться 25 липня об 11.00. Адвокати наполягатимуть на зміні запобіжного заходу з арешту на іншу, не пов'язану з утриманням під вартою».

Натомість інтернет-газета «Преса України» інформує сьогодні, 24 липня, в повідомленні «Надія Савченко дала інтерв'ю російському LifeNews: я зараз потрібна Україні (відео):

«Незаконно утримуваній у воронезькому СІЗО українська штурману-оператору Надії Савченко дозволили дати інтерв'ю російському телеканалу «LifeNews». У ньому вона, зокрема, заявила, що в Україні вже йде громадянська війна і що «ополченці» на змогли б збити «Боїнг» з «Буків» без відповідного наведення на лайнер. Про цю новину повідомляє «Преса України». 

На самісінькому початку бесіди з працівником «найчеснішого» каналу Савченко попросила перестати брехати про те, що вона змогла втекти від сепаратистів, а через деякий час спробувала проникнути до Росії під виглядом біженки і була затримана – після передбачуваного втечі, як стверджує Надія Савченко, «ополченці» ЛНР розстріляли б шість інших полонених. Також вона заперечує свою причетність до вбивства російських журналістів, на яких, нібито, навела вогонь мінометів. 

«Не наводила... Мене звинувачують у вбивстві російських журналістів – я в принципі б цього ніколи не зробила. Не стріляла б ніколи в беззбройну людину», – розповіла Надія Савченко.  Зараз українка, за її словами, втім, як і інші її співгромадяни, потрібні Україні, де йде справжня війна. 

«Люди піднімаються, і коли вони піднімаються в ім'я того, що вони вірять і ці віри розходяться – це вже називається громадянська війна», – заявила українка в інтерв'ю Life News. 

Нагадаємо, що Надію Савченко звинувачують у пособництві вбивству журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. Нагадаємо, що Слідчий комітет Росії раніше пред'явив Надії Савченко звинувачення в пособництві вбивству журналістів ВГТРК. Більш того, СК РФ знайшов підтвердження провини льотчиці, вивчивши дзвінки, зроблені з її телефону».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів