Вибори виграють ті партії, яких підтримають жінки та «Правий сектор»

13:42 31 серпня 2015 р.

Фото до новини

Чоловікам-львів’янам найбільше подобається діяльність ПП «Правий сектор», а жінкам-львів’янкам – ПП «Об’єднання «Самопоміч» та Радикальна партія Олега Ляшка. Також «Правий сектор» більше користується підтримкою молоді. А «Свобода» та «Батьківщина» – у мешканців пенсійного віку.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 31 серпня, під час прес-конференції на тему: «Електоральні настрої Львівщини станом на серпень 2015 року», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив президент українського фонду «Громадська думка» Володимир Подгорнов.

- Жінок за статистикою більше. І як порада для штабів відповідних партій -ефективно використовувати цю перевагу. Можливо, жінкам більше подобаються лідери цих партій, можливо, вони більш естетично виглядають, можливо, реклама більш гарна. Зрозуміти жінок важко. Багато є факторів, але факт залишається фактом – жінок є більше і якщо їх активно залучати до агітації та пропаганди, то це може стати величезним резервом для цих партій, - каже соціолог.  

Що стосується «Правого сектору», хоча він і заявляє, що на вибори не піде, але в нього є свій, радикально налаштований електорат.
- З ким об’єднається «Правий сектор», у того буде друга позиція після «Самопомочі», - стверджує Володимир Подгорнов.

За його словами, це може бути і Радикальна партія та партія «Громадянська позиція». Можливо, окремі голоси прихильники «Правого сектора» віддадуть ПП «УКРОП», але ій над цим треба дуже сильно попрацювати.

- Цей електорат все одно не буде голосувати за партії влади, які сьогодні керують містом. Це – «Самопоміч», «Солідарність» та «Свобода» , - каже він.

Опитування показало, що на цей момент 72% опитаних готові прийти на вибори. Але до 25 жовтня все ще може змінитися. Якби вибори відбулися наступної неділі, то виборці би голосували за «Самопоміч», «Солідарність», «Удар», «Правий сектор», «Громадянську позицію» та Радикальну партію. 
- Що стосується нових партій, які вже заявили про себе – УКРОП, «Наш край» та Українська Галицька партія, то вони мають тільки по одному відсотку симпатиків, - каже Володимир Подгорнов.

Також, за його словами, виборці очікують від тих, кому довірили керувати, захисту інтересів їхнього регіону, національних та ідеологічних інтересів. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів