Вторгнення мотострілецьких і танкових підрозділів збройних сил Росії на схід України триває, – «ІС»

11:47 29 квітня 2015 р.

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 28 квітня 2015 року

Ситуація в зоні бойових дій на сході України станом на 28 квітня 2015 року
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України

Група «Інформаційний Спротив» зафіксувала перекидання через кордон з території Росії в районі Амвросіївки убік Старобешевого мотострілецького підрозділу збройних сил РФ, посиленого танковим.

Народний депутат і координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 29 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» такі її оперативні дані з нав’язаної Україні Росією неоголошеної війни на Донбасі:

«Упродовж доби позиції українських військ були обстріляні з боку російсько-терористичних військ в районі населених пунктів Орловське, Гранітне, Ленінське, Опитне, Водяне, Піски, Авдіївка, Майорське, Луганське, Артемове, Кримське, Новотошковка, Щастя. Обстріли велися в тому числі з використанням важких озброєнь. Фіксується зростання інтенсивності обстрілів.

У районі Павлополя група терористів (два посилених взводи) зробила спробу атакувати позиції українських військ за підтримки мінометного та артилерійського вогню зі залученням декількох одиниць бронетехніки (в тому числі двох танків). У результаті вогневого бою, наткнувшись на заздалегідь підготовлену систему вогню українського підрозділу та оборонні споруди, атакуюча група бойовиків була змушена спочатку зупинитися, а потім – відійти під прикриттям мінометного вогню на вихідний рубіж.

У районі Чермалика ще одна група бойовиків (ДРГ (диверсійно-розвідувальна група. – «ЩЛ») у складі 10 чоловік) намагалася таємно зайняти вогневу позицію на фланзі українського опорного пункту для здійснення короткого вогневого нальоту з близької дистанції з подальшим відходом. Переміщення терористів було своєчасно розкрито, по виявленої ДРГ було завдано короткий вогневий удар з гранатометів і великокаліберних кулеметів. ДРГ бойовиків відступила.

У районі міста Щастя вогнева група бойовиків з двома автоматичними гранатометами, потай висунувшись убік передових позицій українських військ, відкрила вогонь. В результаті обстрілу бойовиками також були завдані удари з автоматичного гранатомета АГС-17 по території ТЕС, яка постачає електричну енергію на окуповану частину Луганської області.

Триває процес перекидання на Донбас підрозділів ЗС РФ (збройних сил Російської Федерації. – «ЩЛ»). Зокрема, зафіксовано перекидання через кордон з території Росії в районі Амвросіївки убік Старобешеве мотострілецького підрозділу ЗС РФ, посиленого танковим підрозділом.

У складі цих підрозділів – 16 ББМ (в основному – БМП-1,2), а також вісім одиниць танків (в основному – Т-72БА, декілька одиниць Т-72Б3, декілька БТР-80 і БТР-80А, шість вантажівок і спецавтомобілів. Відзначається також наявність у складі колони двох установок «Стріла-10М», двох одиниць БРДМ та одного БТР-60ПБ.

У районі Новотошківки зафіксовано дві мобільні вогневі групи противника з бронетехнікою. Вони періодично ведуть обстріли позицій українських військ як у районі Новотошковкі й блок-посту №29, так і в районі села Кримське. У складі цих груп терористів – п’ять танків і до 10-ти одиниць ББМ, а також міномети й станкові гранатомети на вантажному автотранспорті.

У районі Новоазовська тактична група російсько-терористичних військ (близько 350-400 чоловік) висунулася безпосередньо до переднього краю. Відзначається наявність у складі групи близько 20 одиниць бронетехніки (з них шість – танки) та значної кількості автотранспорту (близько 30 одиниць критих армійських вантажівок і цивільних джипів). 

Зафіксовано перекидання через Тельманове на посилення цієї групи ще чотирьох БТР. В інтересах цієї групи працюють щонайменше один вогневий підрозділ 122-міліметрових гармат-гаубиць Д-30 та щонайменше чотири установки РСЗВ зі складу зосередженої на приморському напрямку артилерії терористів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів