ВР перейменувала ВДВ на Десантно-штурмові війська

17:48 6 квітня 2018 р.

Прапор Десантно-штурмових військ

Прапор Десантно-штурмових військ
Фото: drukukr.com

Міноборони пояснило зміну назви роду військ «негативним ставлення особового складу та ветеранів-десантників до назви ВДВ (високомобільні десантні війська) одночасно з ВДВ (повітрянодесантні війська) країни-агресора».

У міністерстві оборони України повідомили сьогодні, 6 квітня: «Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законів України з питань оборони щодо десантно-штурмових військ». Законом змінено назву роду військ з Високомобільних десантних військ на Десантно-штурмові війська Збройних Сил України. Відповідні зміни внесено до законів України «Про Збройні Сил України», «Про оборону України» та »Про правовий режим воєнного стану».

Натомість в інформаційномій агенції УНІАН розповіли: «Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до деяких законів України з питань оборони щодо Десантно-штурмових військ (№7330). За це рішення проголосували 236 народних депутатів із 349, зареєстрованих у сесійній залі.

«Законом у законах «Про Збройні Сили України», «Про оборону України» та «Про правовий режим воєнного стану» назва Високомобільних десантних військ Збройних сил України змінюється на Десантно-штурмові війська ЗСУ. Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, його розроблення міністерством оборони обумовлено подіями, пов’язаними із окупацією збройними силами Російської Федерації частини території України, що «спричинило негативне ставлення особового складу та ветеранів-десантників до назви ВДВ (високомобільні десантні війська) одночасно з ВДВ (повітрянодесантні війська) країни-агресора»», – поінформували також в УНІАН.

«Зважаючи на зазначене, вважається за доцільне змінити назву Високомобільних десантних військ Збройних Сил України на Десантно-штурмові війська Збройних Сил України», – йдеться у документі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів