Влада вже підготувала закон, щоб відпустити Тимошенко в Німеччину

13:20 18 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Але після лікування екс-прем’єр повинна повернутися в Україну й продовжити відбувати покарання.

Про це повідомив виданню «Forbes.ua» заступник голови комітету ВР із питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник. Із його слів, відповідний законопроект вже підготовлений владою, але поки не зареєстрований у парламенті.

Дослівно ж «регіонал» сказав із цього приводу наступне: «Мова йде про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу. Там необхідно прописати, на яких умовах укладеним надається відстрочка відбування покарання у зв'язку з виїздом на лікування за кордон».

Однак Володимир Олійник додав, що одного тільки закону мало – рішення про те, що екс-прем'єр може виїхати до Німеччини, повинен прийняти суд, котрий визначить – на який термін буде призупинено дію вироку у «газовій» справі. 

«Після лікування Тимошенко повинна повернутися в Україну і продовжити відбувати покарання», - вважає Олійник.

Ще один депутат-«регіонал», Інна Богословська, інформувала в коментарі виданню «Вести» запевнила, що над відповідним законопроектом ще працюють експерти. Дослівно ж повідомила з цього приводу:

«Над законопроектом про можливість переривати тюремне ув'язнення для лікування за кордоном зараз працюють експерти. У ньому передбачається термін переривання укладення на час, необхідний для операції, лікування і реабілітації, – до року з можливістю продовження. Така ж норма є в польському законодавстві. Також розглядається можливість умовно-дострокового звільнення за умови, що ув'язнений не порушив правопорядок за кордоном, погасив збиток, нанесений державі, і усвідомив провину». 

Відтак вона висловила надію, що після підготовки законопроекту Рада прийме його відразу, в першому читанні і в цілому. «Але це буде залежати від того, наскільки опозиція буде готова за нього голосувати», - додала Богословська

Як інформував «ЩЛ», Янукович пообіцяв підписати закон, який дозволить Тимошенко лікуватися в Німеччині.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів