Військовим, які переметнулися на бік Росії, там пишуть в особистих справах: «Схильний до зради Батьківщині»

23:31 30 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: wartime.org.ua

Про це повідомив у середу, підбиваючи підсумки 30 липня, керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук розпочав у четвер коментувати підсумки 30 липня традиційно – «з поганого:

1. СБУ оприлюднила докази обстрілу території України з території Росії (https://www.youtube.com/watch?v=J_9uGW5CCio). Це повинен бачити весь світ – особливо ті, хто ще сумніваються в істинному кровожерливому лику Кремля. 

Те, що ці докази є – безумовно добре, але в Росії на них відреагували своєрідно. Як заявив депутат Держдуми, комуніст Соловйов, в Росії хочуть ввести обмеження для солдатів на використання Інтернету. Щоб, гади, не постили правдуйі не перебивали масть професійним брехунам типу Путіна, Лаврова, Чуркіна, Шойгу, Кисельова. 

Російський депутат пояснив ініціативу: мовляв, Сердюков розвалив армію, а Шойгу треба ще зробити дуже багато для «зміцнення і підвищення дисципліни». Тобто той факт, що Росія – агресор (і прості російські солдати по тупості дають докази того, що з піною у рота заперечує Москва), російських депутатів не бентежить.

Головне – приховати правду. Одне слово – виродки. 

2. Зі завтрашнього дня спецслужби разом з активістами Майдану запускають «гарячу телефонну лінію» для спільної боротьби з тероризмом. Цілодобово за номером 0800501482 громадяни можуть повідомити в СБУ про факти перебування в регіоні підозрілих осіб, наміри здійснення терористичної або розвідувально-підривної діяльності. 

Те, що таку лінію створено – дуже правильний крок. Але, на жаль, це й свідчення того, що Україна занурюється в атмосферу тотальної підозрілості та страху перед тероризмом. 

Нам кинуто виклик і ми на нього відповімо гідно. Але я ненавиджу Путіна за те, що він, спочатку кинувши свою країну у вир терору, притягнув цю пожежу й в мою країну. Я не хочу, щоб українці, подібно росіянам, боялися їздити в метро або при поході на концерт подумували про можливий теракт. І все через купки шизофреніків в Кремлі. 

3. У Донецьку відключили останні українські канали, які залишилися в сітці мовлення. Раніше були відключені українські телеканали з новинними блоками – залишалися розважальні та бізнес-канали. Тепер все заполонила суцільна російська пропаганда.

...Ми говоримо, що Донбас вітає сили АТО, що звільняють міста від терористів. Але давайте визнаємо: це дуже часто викликано зовсім не безмірною любов'ю до українського прапору, а елементарним страхом і втомою від беззаконня бойовиків. У головах абсолютної більшості жителів регіону – все те жеросійський сміття, яке полягає в поняттях «хунта», «фашисти», «бандерівці». 

Терористи знають – якщо не підігрівати постійно цю кремлівську істерію, то їм кінець. Тому об'єктивна інформація від українських телеканалів для них – противник не менш страшний, аніж українські десантники. І після звільнення нашої землі від російської гнилі нам належить зробити чимало, щоб український Донбас перестав бачити світ очима морального збоченця Кисельова. 

Із хорошого: 

1. У зоні проведення АТО силовики не тільки звільняють міста та селища від бойовиків Путіна, а й одразу ж беруться за відновлення інфраструктури. Для початку розмінували об'єкти – як відомо, терористи при відступі мінують все, що можуть. На сьогоднішній день саперами знешкоджено 45 об'єктів інфраструктури на Донбасі, знешкоджено понад 3300 вибухонебезпечних предмета. У Слов'янську повністю відновлено електропостачання. 

Це потрібний і правильний символ Української армії, яка несе не тільки свободу від терору та страху, а й повернення до повноцінного мирного життя. 

2. Кремль розпорядився припинити постачання зброї терористам на сході України. Про це заявив депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов – до слова, єдиний в парламенті РФ, який голосував проти анексії Криму Росією. 

Повідомлення тішить, але далі Пономарьов зробив карколомне уточнення: мовляв, «у Росії повно військових, які вважають себе зобов'язаними допомогти повстанцям – ось вони можуть продовжити постачати їм зброю» навіть за заборону Путіна. 

Повірити в те, що Шойгу з подільниками можуть не послухатися головного пахана всієї Русі – неможливо. Хоч ось яку цікаву картину ми спостерігаємо. У нас є всі докази того, що Росія постачає зброю терористам і сама посилено обстрілює українську територію. Але Москва це заперечує. Враховуючи заяву Пономарьова, напрошується висновок: все це можливо тільки в тому випадку, якщо російська армія ... не підпорядковується президенту й міністру оборони РФ. 

Простіше кажучи, ми маємо справу з військовим переворотом, який в Кремлі посилено приховують. Армія Росії щосили воює з Україною й поставляє комусь зброю, ФСБ та ГРУ проводять операції на території України, а в Москві про це ні вухом ні рилом. 

Ну що ж, є всі підстави стверджувати, що Путін не контролює ситуацію в країні. Пора вводити в Росію миротворців ООН. 

3. У РНБО сьогодні повідомили: військовослужбовців українських частин, які після анексії Криму перейшли на службу у збройні сили Росії, визнали «схильними до зради Батьківщині». Такий запис робиться в особистих справах зрадників за підсумками атестації. 

Про це ми говорили ще в березні. Хто повірить тим, хто вже один раз зрадив? Зрадник – це тавро на все життя, й жодним підлабузництвом та холуйством його не змити.

Усе це керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомляє в середу на сайті «ІС» і своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів