Президент нагородив орденом «За заслуги» військового капелана зі Львівщини

17:54 28 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: news.ugcc.ua

Отець Михайлу Сукмановський запевнив, що орден є не його особистою нагородою, а передусім визнанням заслуг усіх людей, які доволі часто віддають останнє задля нашої спільної перемоги.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка під час виїзної наради, яка проходила в залі засідань Золочівського районного Народного дому імені Ігоря Білозора, вручив заслужену нагороду від імені Президента України Петра Порошенка – орден «За заслуги» ІІІ ступеня – військовому капелану, декану Золочівському Української Греко-Католицької Церкви, будівничому і настоятелю храму Блаженного Миколая Чарнецького – отцю Михайлу Сукмановському  З цієї нагоди переповнена зала вітала стоячи знаного далеко за межами України священнослужителя і доброго духівника.

Отець Михайло щиросердечно подякував усій громаді Золочівщини, землякам із США та країн Європейського Союзу, які вносять свою потужну лепту не лише допомогою населенню та військовослужбовцям у війні, що триває на сході України, а й доволі часто дітям з обмеженими можливостями, медичним закладам, військовим частинам та багатьом потребуючим категоріям населення всієї Львівщини та України. Священнослужитель, який не тільки організовує і благословляє поїздки в зону проведення антитерористичної операції, а й сам побував більше ніж 20 разів не лише на блок-постах, а й на передовій, каже, що орден є не його особистою нагородою, а передусім визнанням заслуг усіх людей, які доволі часто віддають останнє задля нашої спільної перемоги. На запитання про те, наскільки є сумісними поняття «зброя» і «священнослужитель», відповів: «У будь-якій ситуації для священика найголовнішою зброєю завжди була і залишатиметься молитва».

Про це повідомили сьогодні, 28 липня, на Офіційному інформаційному ресурсі Української греко-католицької церкви, де також опублікували фото з урочистості.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів