Українські військові не повідомляють про подробиці бою за Вуглегірськ, бо ситуація міняється щохвилини, – ЗМІ (відео)

00:30 31 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Сергій Лойко

Українські військові просять не панікувати, оскільки запевняють, що про жодне оточення не може бути й мови.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

 «До Вуглегірська від ранку четверга прикута увага всієї України», – констатував увечері 30 січня журналіст Віталій Афанасієнко, конкретизуючи при цьому:

«У місті точаться найзапекліші бої, а бойовики вже поквапилися заявити пропагандистським російським телеканалам, буцімто вже здобули перемогу. У штабі АТО інформаційні «бомби» росіян спростовують. Українське військове командування каже про артилерійську боротьбу та підкріплення для оборонців Вуглегірська.

«Доправлені резерви і боєприпаси, для того, щоб цей об'єкт не випустити з поля зору», – заявив речник штабу Андрій Лисенко.

Оборонці міста з 13-го мотопіхотного батальйону кажуть про потужні атаки ворога, наявність полонених і загиблих бійців. Волонтер Олексій Мочанов розповів, що українці були змушені залишити один із блокпостів і зосередитися на захисті іншого.

Військові про подробиці бою за Вуглегірськ не повідомляють, оскільки там ситуація міняється щохвилини. Єдине – просять не панікувати, оскільки запевняють, що про жодне оточення не може бути й мови.

Бої тривають увесь день і на інших ділянках фронту. На луганському напрямку терористи поливають із «Градів» Кримське, Щастя та Вільхове.

З боку Донецька російська артилерія б'є по Пісках, Миколаївці та Новотроїцькому.

Розхитують ситуацію і на півдні Донбасу. «На маріупольскому напрямку з артилерії та мінометів вони наносили удар по Павлополю, двічі по Чармолику», – розповів речник АТО Леонід Матюхін.

Військові кажуть, що в запеклих боях Україна втратила пятьох бійців та отримала два десятки «трьохсотих». Утрати бойовиків уточнюють, але йдеться начебто про десятки загиблих».

Про це повідомляється сайті «Телевізійної служби новин» телеканалу «1+1».

Як інформував «Щоденний Львів», волонтер Олексій Мочанов повідомив у п’ятницю, що оточені у Вуглегірську потребують негайної допомоги, а народний депутат і командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко – що у Вуглегірську два повністю оточені терористами вогнища оборони, тому він не виключає, що батальйон «Донбас» визволятиме оточених військових у Вуглегірську, якщо командування не почне активних дій, натомість журналіст Руслан Ярмолюк повідомив увечері 30 січня, що українські військові закріпилися на околицях міста Вуглегірська, про відступ наразі мови немає, ззаступник начальника Донецького обласного управління МВС Ілля Ківа повідомив у п’ятницю: «Вуглегірськ ми поки що тримаємо. Зараз готуємо контрзаходи, люди на позиціях, не треба панікувати».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів