Відео БТРів під прапорами Росії – фейк, – експерт (доповнено)

18:15 16 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP Photo

Про це заявив у середу керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук.


Відео: ЕСПРЕСО ТВ

Як передає кореспондент «Укрінформу», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук заявив на брифінгу у Києві, що відео з нібито захопленими сепаратистами в Краматорську українськими БТРами є фейком. За його словами, колісної броньованої техніки у місті немає, проте там була спроба блокування шести БМД.

Дослівно ж Дмитро Тимчук сказав: «БТРи ніхто не захоплював. БТРи – це колісна бронтехника. На даний момент жодної одиниці колісної бронетехніки захоплено не було. Йдеться про те, що у Краматорську було блоковано шість одиниць БМД, а це гусенична бронетехніка. Стосовно ж БТРів, то, загалом, абсолютно зрозуміло, що те відео, на якому БТРи під російським прапором, це – фейк. І Міноборони дало офіційне спростування, вказавши ознаки, за якими можна визначити, що це фейк».

У Міністерстві оборони також стверджують, що відео – фейк. В оборонному відомстві запевнили «Укрінформ»:«Російські центри спецоперацій у сфері інформаційної війни закинули в український інтернет повідомлення, спрямовані на дезорганізацію антитерористичної операції, яку розпочали на Сході країни армійські підрозділи й сили спеціального призначення України».

У Міністерстві оборони також пояснили: «Номери на техніці, зображеній «на фотографіях», затерті, а відео знято зовсім в іншому місці».

Як повідомляв «Щоденний Львів», за даними Мінооборони, російські диверсанти захопили під Краматорськом шість БМД – гусеничних бойових машин десанту. Натомість на відео, поширеному в інтернеті, під російськими прапорами – колісні БТРи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів