Верховна Рада збільшила граничний вік військовозобов'язаних (відео)

17:09 22 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uazmi.org

Відтепер рядові, сержанти, старшини й молодші та старші офіцери запасу перебуватимуть на обліку у військкоматах до 60-ти років.


Відео: ТСН

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 22 липня, в повідомленні «Рада збільшила вік тих, кого можуть мобілізувати з запасу»

«Верховна Рада збільшила граничний вік військовозобов'язаних, які числяться у запасі. За відповідні зміни до закону «Про військовий обов’язок і військову службу» (законопроект №4844) у другому читанні та в цілому проголосували у вівторок 232 депутати.

Відтак, військовозобов’язані у званнях рядового, сержантського і старшинського складу перебувають у запасі до 60 років (йдеться про «другий розряд» за віком, який раніше обмежувався 50 роками, перший – 35 роками). Для представників молодшого та старшого офіцерського складу граничний вік для «другого розряду» встановлено у 60 років, для вищого офіцерського складу він лишився на позначці 65 років.

Граничний вік перебування в запасі другого розряду є граничним віком перебування в запасі та у військовому резерві. Військовозобов’язані, які перебувають у запасі та мають військові звання рядового, сержантського і старшинського складу, поділяються на розряди за віком: перший розряд – до 35 років; другий відтепер – до 60 років.

Особи офіцерського складу, які перебувають у запасі, також поділяються на два розряди за віком. Перший розряд: молодший офіцерський склад – до 45 років; старший офіцерський склад – майори (капітани 3 рангу) і підполковники (капітани 2 рангу) – до 50 років, а полковники (капітани 1 рангу) – до 55 років; вищий офіцерський склад – до 60 років. У другий розряд, відповідно до ухвалених 22 липня змін, потрапляють: з молодшого та старшого офіцерського складу – до 60 років, а з вищого офіцерського складу – до 65 років.

Як сказано в пояснювальній записці до законопроекту, ці зміни було розроблено для забезпечення «гарантованого переведення Збройних сил України, інших військових формувань на організацію і штати воєнного часу». Депутати очікують, що він, зокрема, збільшить кількість громадян із досвідом військової служби, які можуть бути використані для доукомплектування ЗСУ та інших військових формувань, і забезпечить рівні можливості різним категоріям громадян щодо виконання військового обов’язку в запасі.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Кабінет міністрів і відповідні відомства мають протягом 3 місяців привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом. Раніше 22 липня Верховна Рада підтримала указ президента про часткову мобілізацію, що має сприяти доукомплектації сил антитерористичної операції на сході України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів