Верховна Рада запровадила 1,5-відсотковий «військовий податок» зі зарплат(відео)

16:39 31 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: todtrk.com.ua

Про це повідомив у четвер голова парламентської фракції ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв.


Відео: «Телеканал новин «24»

Голова парламентської фракції ВО «Батьківщина» Сергій Соболєв повідомив сьогодні, 31 липня, на брифінгу, що Верховна Рада ухвалила в четвер зміни до Податкового кодексу, якими ввела 1,5% військовий податок. Він також пояснив: «15 грн з тисячі гривень – це так званий податок на війну. Але я його назву податок на встановлення миру в країні».

Сергій Соболєв додав, що раніше пропонувалося встановити 0,5% податку для всіх громадян України, але депутати на це не погодилися. Зокрема, на позачерговому закритому засіданні 31 липня Рада прийняла законопроект Кабміну (№ 4309а), що передбачає з метою забезпечення фінансування заходів щодо підвищення обороноздатності держави запровадити до 1 січня 2015 р. новий загальнодержавний збір – військовий збір в розмірі 1,5%.

Зазначений збір уряд запропонував стягувати за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами; виграшу у державну та недержавну грошову лотерею, виграш гравця (учасника), отриманий від організатора азартної гри. Про це повідомляє в четвер інформаційна агенція «РБК-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів